Васко Василев и Кейто Сайто в буги-вуги вихър


Васко Василев и Кейто Сайто в буги-вуги вихър

7999

Родният виртуоз на цигулката Васко Василев и японският майстор на пианото Кейто Сайто (Keito Saito), който взриви посетителите на Банско Джаз фест миналата година, ще изнесат съвместен концерт в Sofia Live Club от 22.00 ч. на 15 юли, сряда.

Двамата ще представят буги-вуги програма. "Това беше малко спонтанно хрумване. С Кейто сан имаме съвместни концерти в Полша непосредствено преди София. Реших, че можем да минем и през България за един концерт. Благодаря на Петър Коев, че се съгласи да ни приеме и да отвори клуба специално за нас", споделя Васко, който често се изявява с Кейто в Япония, където имат издаден и компактдиск - "Viano."

Билетите за шоуто - в мрежата на цена от 40 лева. http://www.eventim.bg/bg/bileti/boogie-woogie-sofia-live-club-396075/event.html.

Паралелно с това продължава и продажбата на пропуски за 29 февруари 2016, когато е големият концерт на цигуларя в "Арена Армеец".

Васко Василев започва кариерата си едва на 5-годишна възраст, а на седем вече е солист на Българския камерен оркестър в зала "България" под диригентството на Дина Шнайдерман. Живее в Лондон и е първият концерт-майстор и творчески директор към Кралската опера на Великобритания. Получил тази длъжност едва на 19 години и оттогава е несменяем ръководител на оркестъра на операта.

Виртуозът промени разбиранията на хората за класическа музика. Цялото му творчество е насочено именно към нейното популяризирине, а доказателство за това е най-известната му ученичка Ванеса Мей, която години наред е N 1 в световните поп класации.

Васко е човек, който не може да остане незабелязан - скромен, усмихнат и талантлив. Сред приятелите му са Стинг и Пласидо Доминго. Той е сред малцината българи, които винаги са се изявявали у нас пред препълнени зали, а билетите за концертите му са разграбвани със седмици преди събитието.

Интересът към него по света не е по-различен. Музикантът е с разпродадени шоута в Испания, Бруней, Куала Лампур, Сингапур, Япония и много други. Има десет албума и автобиографична книга, публикувана на български, испански и английски език. Васко е с дългогодишен опит като учител и създател на таланти, прави майсторски класове и семинари в цял свят с най-обещаващите млади цигулари.

Част от уменията си предаде и на участниците в състезанието за таланти X Factor.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички