Broken Balkanz 2015 на часове разстояние


Broken Balkanz 2015 на часове разстояние

3563

40 диджеи от българската и международната дръм-ен-бейс сцена ще се изявят в двудневния музикален маратон Broken Balkanz 2015.

Както MySound.bg нееднократно информира, 15-то юбилейно издание на събитието е организирано от родното дръм-ен-бейс движение Hard Music Аnd Sounds United (H.M.S.U.) на Витоша близост до хижа "Момина скала" между 17 и 19 юли.

Участниците са основно гости от балканските държави, доказали своите умения на световната дръм-ен-бейс сцена.

Ето и най-очакваните от тях:

Телекинесис
Словенците Smooth и Markoman започват да работят заедно върху съвместни тракове през 2009, без дори и да си помислят за това, което им предстои да постигнат на електронната сцена. С издания за лейбълите Bad Taste, Blackout и Eatbrain, балканците се превръщат в едни от топартистите на световната днб сцена.

Billain
Отраснал в невъобразима реалност на война в родния си град Сараево (столицата на Босна и Херцеговина), неговата музика може да всели чувство на изкривен и понякога сюрреалистичен характер на света и нашето същестуване. Прецизният му саунддизайн не остава незабелязан и освен че издаде за редица големи лейбъли, беше промоутиран и достигна до милиони слушатели по света благодарение на платформите BBC и UKF.

Disphonia
През 2006 Костас и Джордж осъзнават, че имат общи виждания за дръм-ен-бейс музиката и създават един от най-мощните балкански проекти - Disphonia.
Гърците започват като артисти в местната организация. Имат издадени тракове за Eatbrain, SOM Music и Dutty Audio. В момента Disphonia е една от марките, които представя Broken Balkanz движението навсякъде в Европа, а траковете и сетовете им се приемат добре дори от най-претенциозната публика.

Spasheads
Troe е един от най-известните сръбски артисти от електронната сцена. Неговият продуцентски потенциал е забелязан рано, което му помага да издаде за големи лейбъли като Close 2 Death, Citrus, Critical, SOM Music, C4C, Sinous и други. Тази година стартира проект със сънародника си Crimsonix - Splasheads, чието  дебютно ЕР се очаква в каталога на Eatbrain скоро. Тандемът ще представи новия си проект премиерно на Broken Balkanz 2015.
 Атрактивната локация дава възможност за много спортни мероприятия, екскурзии в природния парк и социални активности. Затова организаторите са се погрижили и за свободното време на посетителите по време на двата фестивални дни.

DnB Step Workshop
Младежите от Kick Snare Crew ще предложат целодневна занималня за групови обучения в DnB Step. Ще има уроци както за напреднали, така и за абсолютно начинаещи. В специално изградена за целта шатра KSC ще провеждат своите занимания под звуците на музикалната сцена на фестивала.

Безплатни тестове за HIV
Фондация "Инициатива за здраве" ще предоставят мобилна лаборатория, в която всички желаещи могат да си направят напълно безплатни и анонимни тестове за HIV /СПИН. Резултатите от тестовете излизат до няколко минути и всеки ще има възможност да си ги провери.

Тестове на улични наркотици
Liberty 420 е лигалайз кампанията на Българското либертарианско общество. Te вярват, че всеки човек трябва да бъде свободен да решава сам какво да прави с тялото и разума си, както и сам да си носи отговорността след това. За целта Liberty 420 ще прави БЕЗПЛАТНИ тестове с реактив Марки, който е достатъчен да засече доста от опасните вещества.

Хек игри и състезания
Хек игрите са част от младежката култура от години, така че не можем да минем без тях по време на феста, обясняват организаторите. Хек ще се играе както на земя (групово и индивидуално), така и на мрежа.

Партньорство със Софт УНИ
H.M.S.U и Софтуерният университет на Светлин Наков ще наградят първенците от курсовете в университета с безплатен билет за събитието. Първенците ще получат поощрение за усилията си и ще могат да открият нови хоризонти в електронната  музика.

Безплатна къмпинг зона и много изненади във фестивалната зона очакват посетителите на събитието. Broken Balkanz е най-старият музикален фестивал на открито в България и е първият дръм-ен-бейс фестивал у нас. Провежда се от 2001 насам и всяка година събира десетки международни изпълнители и хиляди фенове, които не само сверяват часовниците си с новите тенденции в любимия музикален стил, но и прекарват няколко дни заедно, обединени от различни каузи, игри и забавления Пълна информация за артистите, локацията и историята на феста ще откриете на fest.hmsu.org и на http://fb.me/hmsu.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички