Нов студиен албум от David Gilmour


Нов студиен албум от David Gilmour

3915

Дейвид Гилмор (David Gilmour) обяви официално, че новият му солов албум ще се казва "Rattle That Lock" и ще излезе чрез лейбъла Columbia Records (Sony) на 18 септември, петък.

Дискът ще бъде издаден у нас в деня на световната премиера от "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music. Проектът ще бъде тиражиран в 4 различни формата на физически носител и в дигитална версия: CD формат с твърди корици, винил (LP) издание, двойна делукс версия на CD & DVD и двойна делукс версия на CD & Blu-ray формат, наличен е за предварителни поръчки както в iTunes за дигитална версия, така и на физически носител в онлайн магазина www.musicmall.bg

Дейвид Гилмор обяви четири концерта в Северна Америка догодина, след 10-годишно отсъствие от сцената отвъд Атлантика. Турнето David Gilmour Live 2016 ще се състои през март и април следващата година с концерти в ЛосАнджелис, Торонто, Чикаго и Ню Йорк.

Live 2016 ще е първата сценична изява на Гилмор в Америка от 10 години след турнето On An Island през 2006. Концертите в САЩ ще бъдат предшествани от европейското турне на знаменития музикант, което ще премине през Хърватия, Италия, Франция, Германия и Великобритания тази есен.

"Rattle That Lock" е четвъртият солов звукозапис на Дейвид Гилмор след последния му студиен проект "On An Island" (2006) и достигнал първо място в британската класация за продажба на албуми. Основният текстописец в диска е съпругата на Гилмор - Поли Самсън. Албумът е копродуциран от Дейвид Гилмор и Фил Манзанера от Roxy Music.

Обложката на "Rattle That Lock" е създадена от Дейв Стансби от Creative Corporation с творчески директор Обри Пауъл за Hipgnosis.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички