Поли Паскова снима с дрон клипове в замъка на Дракула


Поли Паскова снима с дрон клипове в замъка на Дракула

3817

Фолклорната звезда Поли Паскова засне 11 нови клипа към албума "Една самотница", който скоро излиза на DVD на музикалния пазар.

Ансамбъл Чинари по традиция участва в новия проект на певицата, а режисьор е Стефан Стефанов.

Част от видеата бяха заснети в Румъния, където Поли имаше поредица от участия през последните месеци. Красиви природни гледки от Карпатите и езерото Лакул Видраре в местността Поенаре станаха снимачен терен на българския екип. За първи път фолклорни песни бяха заснети с дрон.  

"Избрахме замъка на Дракула, за да можем с българските ритми и песни да излекуваме негативната енергия на мястото. За да дадем повече светлина на тази красива природа, където са станали едни от най-жестоките събития в историята на Балканите. В Румъния ни посрещнаха с много топлина и обич", разказва певицата.  

Един от клиповете е заснет в двора на катедралата, където са мощите на българската светица Филофтея Търновска, която по време на турското робство е пренесена от Търново там.  

Останалите снимки бяха в България - в общините Челопеч и Ковачевци, на езерото Пчелина, както и в уникалния 700-годишен параклис на свети Иван Летний. Част от снимките бяха в къщата на Георги Димитров.

Екипът на Поли Паскова избра за един от клиповете местността Корминеш в Челопеч, където кметът на града  г-н Алекси Кесяков организира международния фолклорен фестивал "Златен прах".  

"Благодарим на всички, които помогнаха песните ни да станат достояние на публиката чрез тези клипове", каза още певицата.  

Видеата ще бъдат обединени под заглавието "Аз съм, Българийо, твоя дъщеря", с което име изпълнителката ще грейне на редица билбордове по идея на собственичката на рекламна агенция Даниела Димитрова, вдъхновена от идеята за повдигане на духа на българите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички