Фестивалът Vola Open Air се завръща за своето пето издание


Фестивалът Vola Open Air се завръща за своето пето издание

4007

Петото издание на фестивала Vola Open Air ще се проведе на връх Околчица в природния парк Врачански Балкан на 24 и 25 юли.

Към музикалната програма организаторите подготвят разнородни съпътстващи събития и забавления за свободно време тази година.

Голямото чуждестранно име в афиша е Marcus Intаlex. Артист и диджей, той представя авангарда на дръм-ен-бейс сцената. Начело на легендарния лейбъл Soul:r, Intаlex е работил с артисти като Calibre и S.P.Y и целта му винаги е била да прави качествена музика с дълготрайна привлекателност. Британецът, който ще се изяви във втората вечер, печели със сетовете си репутацията на разбирач, готов да експериментира с публиката със свежи, висококачествени селекции от целия спектър на дръм-ен-бейса.

21-годишната сънародничка на Marcus Intаlex Amy Becker пък ще демонстрира способностите си да смесва безупречно селектирани жанрове. Забелязана от 1Xtra в началото на 2012, вдъхновена от Oneman, EZ & Toddla T и подкрепяна от Rustie, DJ Haus, Plastician и DJ Q, тя получава пълно признание от някои от най-големите имена в индустрията и се нарежда в челните редици на процъфтяващата бас сцена на Острова.

Българската алтернативна група Насекомикс се присъединява към над 30-те участника на трите сцени - да представи горещия си албум "Гиганти  и джуджета". Както самите музиканти споделят, дискът е посветен на невидимия свят - извън нас и вътре в нас и връзката ни с природата. За звукозаписа на вокалите е използвана естествената акустика на чудните места в България.

Сред гостите са и Проект Зората, които ще накарат присъстващите да се върнат към корените си по един съвременен начин. Младите музиканти имат за цел да използват потенциала на съвременното музикално изкуство, за да дадат гласност на добре подбрани литературни творби от любими български поети като Никола Вапцаров, Гео Милев, Теодор Траянов, Христо Ботев, Иван Вазов и други. А българската млада, но обещаваща група Rebelites, участвала в полуфинала на международния Rototom Reggae Contest Europe в Прага в конкуренция с още 30 групи от Балканите и Източна Европа, ще заредени присъстващите със слънчево настроение.

Въжена линия, организирана от спелеоклуб Мездра, също е сред атракциите на събитието. По нея може да се спусне всеки, който посмее и така - само срещу 2 лева, може да прелети цели 90 метра директно над мейнстейджа. Също за първи път тази година, по време на фестивала ще има обособен уникален Абсент бар със селекцияот над 10 вида от едноименната "скандална" напитка, организиран от "Абсент хаус", Пловдив. Хамачената градина за свободно ползване също ще е налице в тазгодишното издание на фестивала, заедно с арт базар от ръчноприготвени аксесоари, винил шоп за ценители, както и работилници за занаяти и себеопознаване, са сред допълнителните активности, които ще съпроводят музикалната програма. Организаторите са осигурили обособени места за палатки и огнища, мивки, душове и тоалетни, а също и транспорт от Враца до връх Околчица.

В рамките на парка се намират няколко защитени територии, сред които резерватът "Врачански краст", както и множество природни забележителности и защитени местности. Географското местоположение, богатата флора и фауна и уникалния карстов релеф, както и удобните транспортни връзки са предпоставки за отдих и маршрути за планински, селски, еко, спортен, културно-познавателен туризъм, алтернативни видовет туризъм, алпийски турове, спелеоложки експедиции, делта планеризъм и др.

Двудневни билети за фестивала може да намерите в мрежите на Eventim и TicketLogic на предварителна цена от 20 лв. На място цената на двудневните пропуски ще са по 25 лв, а за еднодневни – 15 лв.

Събитието е организирано с подкрепата на община Враца и дирекцията на ПП "Врачански Балкан".

За пълна информация за участниците във фестивала, цени на билети и всички новини около Vola Open Air следете страница на фестивала във Facebook на: www.facebook.com/VolaOpenAirFestival и интернет страницата: http://volaopenair.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички