15 пъти Broken Balkanz в сърцето на Витоша


15 пъти Broken Balkanz в сърцето на Витоша

3817

Петнайстото издание на най-стария фестивал за електронна музика на открито в България - Broken Balkanz, се проведе миналия уикенд.

В продължение на повече от 40 часа (без прекъсване) над от 20 гости от балканските държави и още толкова артисти от страната забавляваха над 1 300 любители на басс музиката във фестивалната зона на Витоша.

Организаторите от H.M.S.U. (Hard Music Аnd Sound United) направиха всичко необходимо за успешното провеждане на събитието, подсигурявайки масивна звукова инсталация, денонощни съоръжения, лицензирана охрана, паркинг зона, медицински екипи и пожарна кола и т.н.

Основен компонент от Broken Balkanz Festival е музиката. Голяма част от артистите предложиха интересни и разнообразни дръм и басс селекции, но се чуха и доста разнообразни експериментални и дъбстеп проекти. В това издание на фестивала участваха само артисти от Балканския полуостров, които обаче доказаха своето световно ниво.

Сред най-известните са имената на Telekinesis (Словения) и Billain (Босна и Херцеговина). Освен тях на сцената излязоха Disphonia (Гърция), Insom (Гърция), Splasheads (Сърбия), Proton Kid (Румъния), както и представителите на организациите D2 (Македония), CFSN (Хърватска), MLB (Сърбия) и много други интересни проекти от региона. От българска страна на сцената се качиха артистите на H.M.S.U. Crew, търновецът с псевдоним L 33 и още над 10 разнообразни артисти.

Освен богатата музикална програма, събитието предложи и няколко интересни активности със спортна и социална насоченост. По традиция фестивалът бе със свободна зона за къмпинг, където посетителите опънаха своите палатки и тенти и се порадваха на хубавото време, чистия планински въздух и на страхотните сценични изпълнения. Свободен бе достъпът и до мрежата за игра на волейбол и хек. През съботния ден в съвместна кампания с Минстерство на здравеопазването бяха проведени тестове за СПИН. Допълнителен колорит привнесе играта с хвърляне на бирен кег.

За поредна година Broken Balkanz разчупи клишето за всеобщото неразбирателство на Балканите и събра на едно място фенове и артисти от всички държави в региона, които изразяваха своите позитивни емоции и всеобща еуфория.

По предварителни данни от запитване към феновете, процентът на положителни оценки е над 90%. Събитието бе излъчено в интернет с видео и постави своеобразен рекорд по гледаемост по програма Бинар на Българското национално радио, чиято е и статистиката.

Повече за атмосферата на Broken Balkanz Open Air 2015 - на:

https://www.youtube.com/watch?v=EKRGpegFG5w

https://www.facebotok.com/events/823900387681037/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички