Българчета покориха Италия с музикалния си талант


Българчета покориха Италия с музикалния си талант

3770

Българските дечица, които бяха селектирани за участие в международния италиански фестивал в Рим Italia Music Festival All Around Art 2015, предизвикаха фурор на полуфиналите и финалите във Вечния град.

Истинска гордост за нас е дванадесетгодишната Габриела Йорданова от Русе, която впечатли журито и спечели награда на критиката и специалната награда - песен, написана лично от композитора Фабрицио Берлинчони, автор на изпълнители като Ал Бано и Андреа Бочели. Познатият от България търси талант Радко Петков от Троян взе първо място във възрастовата категория 11 – 15 години за изпълнението на песента "I Believe I Can Fly" на R.Kelly.

Поводите за гордост не спират с изброените до момента имена. Продуцентът Чарли Рапино, работил с Роби Уилямс, Кайли Миноуг и мн.др., заедно със Стефано Сенарди - новоизбрания президент на фестивала "Сан Pемо" и кастинг директор на X Factor Italia, бяха впечатлени и вероятно ще имат планове за петнадесетгодишната Любомира Вушева от Ботевград. Това се случи на тридневния мастер клас в град Касерта, с който момичето бе наградено по време на кастинга в София от журито Дариана Куманова, Фабрицио Берлинчони и Николо Фражиле.

Специалната награда на LIPA 4:19 (българският филиал на Академията за изкуства на Пол Макартни в Ливърпул), която бе връчена от собственика Мартина Ненова, спечели Elisea Marcello на 17 години от град Vibo Valentina за представянето си в категория за авторска музика. Тя ще посети лятното училище на академията в Ливърпул.

Всички деца получиха дипломи за прекрасното си представяне на музикалния фестивал.

Сред тях бяха Белослава Лазова, Сесил Сабри, Преслава Петрова, Никол Паласчева, Габриела Йорданова, Деница Василева, Франциска Димитрова, Енислава Недкова и най-малкият участник – Моника Шахин.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички