Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

CISAC и новата ера в света на творчеството


CISAC и новата ера в света на творчеството

4107

CISAC постави нови хоризонти на развитие в тазгодишния доклад за дейността си.

"Годината на промяна", както е озаглавен докладът, започва с призива на президента на CISAC Жан-Мишел Жар (на снимката) за възприемане на нови бизнес модели, с които да се подобрят възнагражденията за хората на изкуството. Само така, според CISAC, ще постигнем устойчиво социално, културно и икономическо развитие, пише в бюлетина на "Мюзикаутор".

CISAC повери репертоара си на BMAT, за да отговори на изискванията на своите членове от цял свят. През юни 2014 CISAC сключи договор със световния лидер в мониторинга на музика ВМАТ и предостави на компанията достъп до данните от световния си репертоар. С помощта на тази информация ВМАТ стартира идентификацията на музикални произведения и изпълнения, като подпомогна дейността на всички организации и членове на CISAC.
 
Множество събития и кампании бяха организирани от членовете на CISAC, както и от самата конфедерация през 2014. Фокус в доклада е поставен на Общото събрание на CISAC през юни 2016, което прие изготвянето на стратегия за популяризиране на устойчиви бизнес модели, носещи справедливи възнаграждения на правоносителите.

През април 2015 в Грузия се проведе и срещата на Европейския комитет на CISAC, а по същото време през 2016 домакин на тази среща ще бъде България и българското сдружение за колективно управление на авторски права на композитори, автори на литературни произведения, свързани с музика, и музикални издатели – "Музикаутор", в партньорство с "Филмаутор".

Регионалният директор на CISAC за Европа е българин. Неговото име е Митко Чаталбашев и в миналото е бил част от екипа на "Музикаутор". В отчета си за националните инициативи на първо място той поставя действията на CISAC в подкрепа на исканията на "Музикаутор" за подкрепа в закона за авторското и сродните му права.

"Музикаутор" настоя за текстове в Закона с цел подобряване на контрола в заведенията и търговските обекти, ясна процедура при организиране на събития и концерти, разписване на регламент при договарянето с ползвателите на възнагражденията на авторите и други, отчитайки ползите от тези предложения за авторите и призова българските власти да създадат условия за по-ефективно законодателство в сферата на авторското право.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички