Инди Зара пристига у нас с бенд от шест души


Инди Зара пристига у нас с бенд от шест души

4033

С бенд от шест души, съставен от изявени имена от соул и джаз музиката, пристига Инди Зара (Hindi Zahra) в България.

Както е известно, френската певица ще се изяви в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 16 октомври по покана на Moko Solution. Акцент в нейното блус, фънк и соул шоу ще бъдат парчета от последния ѝ албум "Homeland".

"Нежни, емоционални, вдъхновени от фламенкото парчета и страхотна импровизация… северноафриканска Patti Smith. Голямо откритие", написа The Guardian за песните от "Homeland". "… Слива марокански ритми с бавен джаз, фолк китари и чувствени вокали. Резултатът е екзотична, но странно позната смесица, която е тук години преди Ms. Zahra да я запише", отбеляза The New York Times.

Френско-мароканската певица и мултиинструменталист пуска отново завладяващия си глас. Родената в Куригба, Мароко, изпълнителка изгрява на музикалната сцена със сингъла "Beautiful Tango" от дебютния ѝ албум "Handmade" (2011), издаден от най-престижния лейбъл за джаз музика в света – Blue Note. Зара поема на световно турне и прави силно впечатление с отличителния си кадифен глас и лирично звучене. След 400 концерта и 150 000 продадени екмезпляра от диска, певицата ще открие творческо вдъхновение, връщайки се към родината си Мароко. Нейният актуален запис "Homeland" се простира някъде между Маракеш, планини, пещери и Атлантическия океан. Албумът е своеобразно завръщане към корените на изпълнителката и към нейното вътрешно аз. Вокалистката отново цели хипнотизиращо звучене и го постига, излизайки от очертанията на всякакви музикални жанрове.

Повечето от песните на Инди Зара са на английски, но тя пее също на френски и берберски език. Музикалните критици често я сравняват с Бет Гибънс от Портисхед, Ману Чао, Пати Смит и Нора Джоунс. Тези изпълнители, а и много други, силно са повлияли на нейното творчество, което обаче не може да бъде класифицирано само в един-единствен музикален стил. На 15-годишна възраст бъдещата звезда напуска училище и се премества в Париж при баща си, бивш военен. На 18 успява да си намери работа в Лувъра и по същото време започва да пише текстове на песни и да композира мелодии. Сама успява да се научи да свири на повече от десет инструмента. До 2005 вече има написани 50 авторски песни, но трябва да почака още малко преди да ги издаде. През 2009 излиза първото ѝ EP, в което са включени четири парчета – "Beautiful Tango", "Oursoul", "Try" и "Stand Up". "Beautiful Tango" се превръща в огромен хит във Франция, Италия и Испания, а "Stand Up" е включена в световна рекламна кампания. Зара получава наградата "Константин" за най-добър албум в края на 2010, а през февруари следващата година е удостоена и с приза Victoires de la Musique за най-добър уърлд диск.

Инди Зара е поканена да се снима в киното и участва във филмите The Narrow Frame Оf Midnight на Тала Хадид и The Cut на Фатих Акин през 2014. Вторият ѝ диск "Homeland" излиза през пролетта на тази година и е посрещнат с възторжени ревюта от критиката.

Първите 200 билета за събитието на промоционална цена от 40 лв. до изчерпване на количеството могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, както и в Sofia Live Club. След това пропуските ще струват 50 лв.

"Stand Up":
https://www.youtube.com/watch?v=ieIGx4ydkxw

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички