Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Над 5000 на крака за Лили Иванова в Русе


Над 5000 на крака за Лили Иванова в Русе

4238

Със забавления, игри, музика и над 40 участника на три сцени бе открито най-модерното, функционално и бизнес ориентирано съоръжение за международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития в България - "Булстрад Арена" в Русе.

Акцент в програмата бе концертът на Лили Иванова, която изправи на крака над 5 000 присъстващи и пя близо два часа в съпровод на Ангел Дюлгеров (китара и цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни), Огнян Енев (пиано, тромпет и саксофон) и Веселин Веселинов - Еко (бас китара). Представяйки музикантите си, тя не пропусна да спомене, че аранжиментът на  песните е дело на Ангел Дюлгеров, а албумът ѝ "Поетът" е записан в неговото  студио в Пловдив, за което специално му благодари.

Голямата новина, че Русе е избран за Европейска столица на спорта през 2016 съобщи за първи път от сцената кметът на града Пламен Стоилов и изчете официалното писмо от Джан Франческо Лопатели.

"Булстрад Арена" откри с тържествено изпълнение на химна на република България от Тереза Тодорова, която изправи на крака и развълнува публиката. Русенският митрополит Наум освети залата.

"Най-накрая Русе получи своята мечта" - обяви от сцената в емоционалната си реч Пламен Бобоков, основен инвеститор. Той благодари поименно на всички над 20 личности, които в последните години застанаха зад проекта. "Булстрад Арена" е победа за нас, победа за Русе, победа за България, победа на вярата, на постоянството и упорството. Ние изградихме третия мост на Дунава", изрече г-н Бобоков и връчи почетния знак на "Булстрад Арена" с автор Надя Розева Грийн на министър председателя на Република България Бойко Борисов, главния изпълнителен директор на застрахователна компания "Булстрад Виена Иншуранс Груп" Румен Янчев, министрите на младежда и спорта и регионалното развитие и благоустройството Красен Кралев и Лиляна Павлова и министъра на спорта на Румъния Габриела Сабо.

Откровени и вълнуващи обръщения към публиката отправиха също кметът на Русе Пламен Стоилов, министрите Красен Кралев и Лиляна Павлова и колегата им от Румъния – министър на спорта Габриела Сабо.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че благодарение на новата зала Русе ще си възвърне статута на международен център на музикални и спортни изяви.
Тържественото прерязване на лента на фона на химна на Европа беше поверено в ръцете на г-н Бойко Борисов, кмета на Русе Пламен Стоилов, главния инвеститор Пламен Бобоков, кръстника на залата Румен Янчев и мениджърите на "Булстрад Арена" Борислав Велков и Иван Драндийски.

Веднага след приключване на официалната церемония официалните лица се отправиха на специална разходка из залата. В същото време публиката се разсмя на шегите на Димитър ТуджаровШкумбата, който зарадва русенци и с множество награди - билети за бъдещи събития в арената.
 
Празникът за русенци започна още в ранния следобед. Въпреки жегите пред залата забавленията на две сцени включваха диджейски партита, баскетболни уроци, забивки и демонстрационни мачове от различните тимове на Дунав Русе, футболното шоу "Човекоджага", изпълнения на вокална група Слънце и забавните приказки на Ники Станоев, които оживяха нарисувани на живо пред посетителите.

Информация за предстоящите събития в "Булстрад Арена" - на сайта http://bulstradarena.com/, а билети - в партньорската мрежа на Eventim.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички