Над 5000 на крака за Лили Иванова в Русе


Над 5000 на крака за Лили Иванова в Русе

4223

Със забавления, игри, музика и над 40 участника на три сцени бе открито най-модерното, функционално и бизнес ориентирано съоръжение за международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития в България - "Булстрад Арена" в Русе.

Акцент в програмата бе концертът на Лили Иванова, която изправи на крака над 5 000 присъстващи и пя близо два часа в съпровод на Ангел Дюлгеров (китара и цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни), Огнян Енев (пиано, тромпет и саксофон) и Веселин Веселинов - Еко (бас китара). Представяйки музикантите си, тя не пропусна да спомене, че аранжиментът на  песните е дело на Ангел Дюлгеров, а албумът ѝ "Поетът" е записан в неговото  студио в Пловдив, за което специално му благодари.

Голямата новина, че Русе е избран за Европейска столица на спорта през 2016 съобщи за първи път от сцената кметът на града Пламен Стоилов и изчете официалното писмо от Джан Франческо Лопатели.

"Булстрад Арена" откри с тържествено изпълнение на химна на република България от Тереза Тодорова, която изправи на крака и развълнува публиката. Русенският митрополит Наум освети залата.

"Най-накрая Русе получи своята мечта" - обяви от сцената в емоционалната си реч Пламен Бобоков, основен инвеститор. Той благодари поименно на всички над 20 личности, които в последните години застанаха зад проекта. "Булстрад Арена" е победа за нас, победа за Русе, победа за България, победа на вярата, на постоянството и упорството. Ние изградихме третия мост на Дунава", изрече г-н Бобоков и връчи почетния знак на "Булстрад Арена" с автор Надя Розева Грийн на министър председателя на Република България Бойко Борисов, главния изпълнителен директор на застрахователна компания "Булстрад Виена Иншуранс Груп" Румен Янчев, министрите на младежда и спорта и регионалното развитие и благоустройството Красен Кралев и Лиляна Павлова и министъра на спорта на Румъния Габриела Сабо.

Откровени и вълнуващи обръщения към публиката отправиха също кметът на Русе Пламен Стоилов, министрите Красен Кралев и Лиляна Павлова и колегата им от Румъния – министър на спорта Габриела Сабо.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че благодарение на новата зала Русе ще си възвърне статута на международен център на музикални и спортни изяви.
Тържественото прерязване на лента на фона на химна на Европа беше поверено в ръцете на г-н Бойко Борисов, кмета на Русе Пламен Стоилов, главния инвеститор Пламен Бобоков, кръстника на залата Румен Янчев и мениджърите на "Булстрад Арена" Борислав Велков и Иван Драндийски.

Веднага след приключване на официалната церемония официалните лица се отправиха на специална разходка из залата. В същото време публиката се разсмя на шегите на Димитър ТуджаровШкумбата, който зарадва русенци и с множество награди - билети за бъдещи събития в арената.
 
Празникът за русенци започна още в ранния следобед. Въпреки жегите пред залата забавленията на две сцени включваха диджейски партита, баскетболни уроци, забивки и демонстрационни мачове от различните тимове на Дунав Русе, футболното шоу "Човекоджага", изпълнения на вокална група Слънце и забавните приказки на Ники Станоев, които оживяха нарисувани на живо пред посетителите.

Информация за предстоящите събития в "Булстрад Арена" - на сайта http://bulstradarena.com/, а билети - в партньорската мрежа на Eventim.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички