DJ Retro Fest – Vidin вече в топла връзка с Гитариада


DJ Retro Fest – Vidin вече в топла връзка с Гитариада

4156

Шестото издание на единствения по рода си в света (според "Гугъл") DJ Retro Fest – Vidin премина без дъжд и токови аварии за първи път от 2010 година.

Като добавим и почти пълната липса на кръвожадни комари на брега на Дунава точно на 24 и 25 юли, излиза, че решението този вече емблематичен за града фестивал да се премести с месец напред (в края на юли), е повече от удачно.

За четвърта поредна година, основен домакин на проявата беше летният ресторант "Класик", изграден до и върху стените на легендарното заведение "Телеграфа" (Телеграф Капия).

12 познати лица от старата диджейска школа основно на Видин, взеха участие в двудневното парти с кратки ретро-сетове от по 30 минути (специалните гости с по-дълги). Над 500 души посетиха и двете вечери на феста, воден от неговия идеолог и вдъхновител Васко Громков (DJ VaGro). Специален гост тази година беше Djane Monique – най-актуалната диджейка в България в момента, която представи два различни сета в двете фестивални вечери с модерното си лазерно шоу. Дъщерята на Ива Екимова и Дими – 13-годишната Дара, ѝ партнираше вокално с по три изпълнения.

За пети път, директно от Базел, Швейцария, пристигна местната легенда с български, руски и немски паспорт DJ Серго, който вилня на пулта почти 2 часа във финала на партито, пускайки едновременно плочи, дискове и емпетройки.

За първи път пък в 6-годишната история на фестивала, участник (DJ Иво Иванов) представи програмата си на аудио-касети, пускани от класически декове, с глави, регулирани с отвертка. Тотален олдскуул и доста приличен саунд на ленти от преди 30 години. Иво дори представи на живо и свое речитативно парче в началото на сета си.

Единственият с пълни 6 участия в досегашната история на DJ Retro FestVidin е Пепи Димчев, който озвучава проявата от самото ѝ начало с личната си апаратура. Специално видео- и аудиообръщение към фестивала и участниците изпрати миналогодишният хедлайнър DJ Marti G.

Различното през тази година беше, че за първи път като партньор със специална промо-вечер се включи най-дълго просъществувалият като брой последователни години рок фестивал в света – "Гитариадата" в Зайчар, Сърбия. 49-тото издание на този уникален формат стартира само 4 дни след финала на DJ Retro Fest 2015  – Видин и 5-членен екип на "Гитариадата", воден от главния пиар Саша Стойчич, реализира доста силна промоция, слагаща крайна точка на едно сериoзно промо турне в рамките на 4 месеца, започнало и завършило в България (1 април, София … 25 юли, Видин).

Стотици ценители на ретро музиката (основно 70-те и 80-те години), пристигнаха във Видин от чужбина и различни точки на страната, за да потанцуват и да се върнат в своето тийнейджърство с любимата си музика тогава.

Най-знаково е може би изказването на Надица Гойкович от екипа на "Гитариадата" в Сърбия: "Като ми казаха, че пристигаме на DJ Фест във Видин, си помислих, че ни чака някаква досадна електронна музика "туп-туп-туп", а то се оказа всъщност нещо страхотно. Прекрасни и вечни хитове, представяни от истински диджеи. Мястото е уникално! Велико парти!".

Сърбите са категорични, че догодина се включват в DJ Retro FestВидин и с техни диджеи и много по-сериозна съвместна дейност между двата фестивала.

Шеста година на DJ Retro FestВидин доказа за шести пореден път, че старите (около 50-годишни) момчета … ОЩЕ ГО МОГАТ!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички