Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

DJ Retro Fest – Vidin вече в топла връзка с Гитариада


DJ Retro Fest – Vidin вече в топла връзка с Гитариада

4168

Шестото издание на единствения по рода си в света (според "Гугъл") DJ Retro Fest – Vidin премина без дъжд и токови аварии за първи път от 2010 година.

Като добавим и почти пълната липса на кръвожадни комари на брега на Дунава точно на 24 и 25 юли, излиза, че решението този вече емблематичен за града фестивал да се премести с месец напред (в края на юли), е повече от удачно.

За четвърта поредна година, основен домакин на проявата беше летният ресторант "Класик", изграден до и върху стените на легендарното заведение "Телеграфа" (Телеграф Капия).

12 познати лица от старата диджейска школа основно на Видин, взеха участие в двудневното парти с кратки ретро-сетове от по 30 минути (специалните гости с по-дълги). Над 500 души посетиха и двете вечери на феста, воден от неговия идеолог и вдъхновител Васко Громков (DJ VaGro). Специален гост тази година беше Djane Monique – най-актуалната диджейка в България в момента, която представи два различни сета в двете фестивални вечери с модерното си лазерно шоу. Дъщерята на Ива Екимова и Дими – 13-годишната Дара, ѝ партнираше вокално с по три изпълнения.

За пети път, директно от Базел, Швейцария, пристигна местната легенда с български, руски и немски паспорт DJ Серго, който вилня на пулта почти 2 часа във финала на партито, пускайки едновременно плочи, дискове и емпетройки.

За първи път пък в 6-годишната история на фестивала, участник (DJ Иво Иванов) представи програмата си на аудио-касети, пускани от класически декове, с глави, регулирани с отвертка. Тотален олдскуул и доста приличен саунд на ленти от преди 30 години. Иво дори представи на живо и свое речитативно парче в началото на сета си.

Единственият с пълни 6 участия в досегашната история на DJ Retro FestVidin е Пепи Димчев, който озвучава проявата от самото ѝ начало с личната си апаратура. Специално видео- и аудиообръщение към фестивала и участниците изпрати миналогодишният хедлайнър DJ Marti G.

Различното през тази година беше, че за първи път като партньор със специална промо-вечер се включи най-дълго просъществувалият като брой последователни години рок фестивал в света – "Гитариадата" в Зайчар, Сърбия. 49-тото издание на този уникален формат стартира само 4 дни след финала на DJ Retro Fest 2015  – Видин и 5-членен екип на "Гитариадата", воден от главния пиар Саша Стойчич, реализира доста силна промоция, слагаща крайна точка на едно сериoзно промо турне в рамките на 4 месеца, започнало и завършило в България (1 април, София … 25 юли, Видин).

Стотици ценители на ретро музиката (основно 70-те и 80-те години), пристигнаха във Видин от чужбина и различни точки на страната, за да потанцуват и да се върнат в своето тийнейджърство с любимата си музика тогава.

Най-знаково е може би изказването на Надица Гойкович от екипа на "Гитариадата" в Сърбия: "Като ми казаха, че пристигаме на DJ Фест във Видин, си помислих, че ни чака някаква досадна електронна музика "туп-туп-туп", а то се оказа всъщност нещо страхотно. Прекрасни и вечни хитове, представяни от истински диджеи. Мястото е уникално! Велико парти!".

Сърбите са категорични, че догодина се включват в DJ Retro FestВидин и с техни диджеи и много по-сериозна съвместна дейност между двата фестивала.

Шеста година на DJ Retro FestВидин доказа за шести пореден път, че старите (около 50-годишни) момчета … ОЩЕ ГО МОГАТ!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички