Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Оркестър Мезе с радиопремиера в Картини от една изложба


Оркестър Мезе с радиопремиера в Картини от една изложба

4200

Радиопремиера на албума "Оркестър Мезе" предстои в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 1 август, след новините от 21.00 ч.

През 2011 пианистът Милен Киров обяви създаването на стила "селски фънк" така:

"Ние използваме добре познати музикални идеи, разбъркваме ги и ги поднасяме по доста различен начин, като "фънк" в случая се отнася както до американския стил, така и до всички останали танцувални елементи в нашата музика, а "селски" – защото всички сме деца на Земята и се обръщаме към нея да ни захрани с най-истинските неща в живота – не само с храна и история за отминали времена, а и с фолклор – изкуството, захранено от много поколения и векове на традиции, – който от своя страна подхранва нашия музикален микс".

Вторият албум на Оркестър Мезе ни показва ясно развитието на групата и нейния уникален стил. Седем песни са на английски език и това е резултат от нарастващата популярност на Оркестър Мезе и стремежа на композитора Милен Киров "селският фънк" да достигне до възможно най-много хора. Целта е те да разбират за какво се пее и същевременно да си припяват, докато слушат тази оригинална музика, изпълнена с фънк ритъм секция, мощна брас секция, неравноделни размери, балкански по звучене и ладове мелодии.

Както MySound.bg вече огласи, пилотен сингъл от проекта е "Любовна революция" ("Love Revolution").

Две от песните са на български език – "Селска приказка" (автор на музиката и текста е Тодор Киров, баща на Милен) и "Зора" – българска фолклорна песен. В албума също така има и 2 инструментални пиеси - "Before The Dawn", или "Преди зората" с интимно и прочувствено кавал соло на Тедосий Спасов, и "A New Dawn" ("Нова зора") – динамична и мощна композиция в размер 11/8, в която ще усетите виртуозната техника на Теодосий Спасов и на Оркестър Мезе.

Разликата от първия албум "Селски фънк" е, че в новия албум песните са много повече от инструменталните пиеси, звукът е по-мощен и има като специални гости виртуозни музиканти, сред които нашият Теодосий Спасов, Ellis Hall – изтъкнатият соул певец, свирил със Stevie Wonder, George Benson, Herbie Hancock, EW&F, Tower Оf Power, и т.н., китаристът Miroslav Tadic и гъдуларят Тодор Киров.  

"През 2013 година Оркестър Мезе вече беше установена група с един издаден албум и много фенове в Калифорния и Западния бряг на САЩ, с нарастваща популярност по света. Време беше да се запише албум, който да покаже израстването на групата и нашия уникален звук, и който да помогне да достигнем до още повече хора по света и да ни изстреля напред по пътя, който сме поели", споделя Милен Киров за "Картини от една изложба", цитиран от Сергей Шишов, водещ на предаването за концептуални албуми.

"Като композитор и продуцент на този проект, знаех че ще ни трябват много средства да постигнем тази цел и да направим албум, с който да се гордеем и който да е на световно ниво. Затова направихме дарителска кампания чрез IndieGoGo платформата и много от нашите фенове откликнаха и дадоха средства в замяна на "селски колети" – дискове, тениски, постери, уроци, вечери с мен, дори и бутилка ракия – които щяха да получат при завършването на албума.
Исках да поканя световноизвестни музиканти, а и също така и добри мои приятели, които биха се вписали в концепцията на албума и биха допринесли за разнообразието и уникалния негов звук.

Записите започнаха през лятото на 2013, но по различни причини се наложи да записваме на части в период на година и половина. Ние не бързахме и аз вложих много мои лични средства, а също така време и усилия. Исках да изпипам най-добрия за момента албум, който да направим с най-добрия възможен тонрежисьор Rich Mouser в неговото прекрасно студио", допълва Киров.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички