Жана Бергендорф с първа изява в Bedroom Beach


Жана Бергендорф с първа изява в Bedroom Beach

3678

Жана Бергендорф излиза на сцената в Bedroom Beach на 3 август.

Това е първата изява на победителката от втория сезон на X Factor в популярния морски клуб. Изпълнителката, която ще бъде погрята от DJ Gorro, ще зарадва феновете не само с авторските парчета "Самурай", "Невъзможни сме сами" и "Играем с теб", а и с кавъри от репертоара на Бионсе, Риана, Адел и Джеси Джей.  

Жана Бергендорф е родена в София на 20 октомври 1985. Започва да пее едва шестгодишна, повлияна от музикантите в семейството – нейните майка, баба и дядо. Пяла е в детския радиохор и детска вокална група Врабчета. На 18 години заминава в Южна Корея, където покорява с гласа и магнетичното си присъствие местната клубна сцена, а четири години по-късно и бъдещия си съпруг Стефан. През 2010 двамата се местят да живеят в родната му Дания, а през 2012 Жана взема съдбоносното решение да се върне в родината си. Скоро след това неин близък приятел я записва за кастингите на X Factor. По време на предаването Жана не остава нито веднъж на елиминации, а напротив – добива страхотна увереност в себе си и сериозна фен база. Както MySound.bg писа, на финала тя побеждава с 69,9% от гласовете на зрителите.

Вече като артист от лейбъла "Вирджиния Рекърдс" Жана се присъединява към Рафи, Део, Лео, Играта в българската версия на химна на Световното първенство по футбол "Светът е наш" заедно с оригиналния изпълнител на песента Дейвид Кори. В началото на юни 2014 излиза дебютният ѝ самостоятелен сингъл "Самурай", който впоследствие става най-излъчваната песен в българския радио и телевизионен ефир в продължение на 5 седмици. По-късно през 2014 идва ред на дуета ѝ с Кристо "Играем с теб до края", който бе N 1 в общия чарт 3 седмици и 7 поредни седмици оглавяваше класацията за най-излъчвани български парчета. Новият ѝ сингъл "Невъзможни сме сами" бе премиерно представен в началото на май тази година и скоро след това зае челна позиция в чарта в продължение на няколко седмици.

Сингълът на Моисей "Още малко време", който е с участието на Жана, предстои да излезе в края на сезона.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички