Щурите Enter Shikari с концерт в София!


Щурите Enter Shikari с концерт в София!

4295

Британската сензация Enter Shikari ще "взриви" столичния клуб Mixtape на 6 октомври. Така пропусналите шеметния миналогодишен концерт на актуалната банда у нас получават втори шанс да видят музиканти без аналог.
Организираното от BGTSC шоу е част от турнето по представянето на последната творба на щураците - "The Mindsweep".  Специални гости на концерта ще бъдат Hacktivist, сънародници на хедлайнърите.

За групата:
Създадени в самото начало под името Hybryd и превърнали се в една от най-обичаните британски банди на днешното време, Enter Shikari дебютират през 2003 като само в рамките на година създават трите демо албума – "Nodding Acquaintance", "Anything Can Happen In The Next Half Hour" и "Sorry You're Not A Winner". През 2006 бандата основава  собствен лейбъл - Ambush Reality, като същата година лимитираното парче "Mothership" много бързо става "Сингъл на седмицата" в iTunes. Дебютният албум "Take Тo Тhe Skies" се появява на 19 март 2007, като едва седмица по-късно вече е под N 4 в UK Top 40. Премиерата на втория диск "Common Dreads" е през март 2009, а през 2012 година излиза и "A Flash Flood Оf Colour".

В началото на тази година бандата се завърна с нов и отново много добре приет от всички проект - "The Mindsweep". Към днешна дата групата е  концертирала по целия свят, в това число Индонезия, Малайзия, Южна Африка, Нова Зеландия, Австралия, Русия и цяла Европа.

За стила:
Ако трябва да бъдат охарактеризирани, определени стилово или жанрово с една дума, то тя е УНИКАЛНИ! Взривоопасната смес от метъл, хардкор, пънк и брейкбийт-техно е запазената марка на идейните британци, а живите им участия с цялата енергия и нестандартни прийоми, с които постоянно изненадват своите фенове, бързо ги изстреляха на челните места в редица класации.

За творчеството:
Оценките за творчеството и отзивите от концертите на Enter Shikari са винаги толкова хвалебствени, че много често създават представа за поредната неразбрана формация с претенции, засукана музика и сложна социална ангажираност. Жаргонните суперлативи –  нечовеци, маниаци, няма такива лица, смазаха, разцепиха, разбиха, отнесоха, махнаха ни главите, отвяха ни, изкъртиха ни, тия нямат нищо общо, а и къртят мивки и извозват – пасват точно на тази банда.

За шоуто:
Як звук, дивотия, вихър на сцената, търчане, катерене по колони и усилватели, краудсърфинг, стейдждайвинг, стойки, хвърляне в публиката, прескачане и ходене по решетки, пързаляне с монитори по сцената, разходка "със", "през" и върху публиката до нейния тил или до баровете, пого и мошпит, традиционният за концертите на групата момент, в който публиката седи на пода, перфектна комуникация с феновете и ангажираност на феновете "към" и "във" шоуто, с умерено и достатъчно количество щури шеги и закачки, гарнирани с метъл, метълкор, пост-хардкор, алтърнатив, дъбстеп, индъстриъл, дръм-ен-бейс, транс и още ...найсет жанра и поджанра, поднесени с  лекота в пълна естественост и сплетени в елегантна връзка между привидно противоречивите жанрове в едно с огромния заряд от енергията в музиката и текстовете.

Под черта:Това е група, която задължително трябва да се гледа на живо, а неприсъствалите винаги съжаляват! Hacktivist е петчленна формация, създадена в графство Бъкингам, Великобритания, в края на 2011. В началото бандата е в състав: J Hurley – вокали, Ben Marvin – вокали, Josh Gurner – бас, Rich Hawking – ударни и Timfy James – китара, електронни и вокали. Творчеството им се отличава със специфичен саунд, смес от груув, метъл, грайм, хардкор и хип-хоп. Което им осигурява доволна и екзалтирана публика, която никога не пропуска срещите си с тях. Билети за съвместното шоу на Enter Shikari и Hacktivist по 35 лв. - онлайн и в мрежите на Eventim в цялата страна. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Orange, "Пикадили", "Germanos", Technopoilis, Office 1 Superstore, "Техномаркет", Usit Colours, Outlet Alex, магазин "Яко", "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис", Easy Pay, Билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. Денонощно може да закупите пропуски в бензиностанциите на OMV в цялата страна. В случай на налични билети в деня на голямото шоу и на място в клуба цената ще е 45 лева.

За клуба:
* Клубът не работи с резервации
** Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
*** Гардероб - упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv
**** Най-доброто място за това изключително шоу!

За повече информация и въпроси: events@bgtsc.eu

Предстои оповестяването на участници и още подробности!

BGTSC препоръчва навременното закупуване на билетите и спазването на реда в клуба!

Видео на Enter Shikari:
https://www.youtube.com/watch?v=V1OIxKYmdG0


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички