Преживяването Беглика фест 2015


Преживяването Беглика фест 2015

4456

За седма поредна година идва време за Беглика фест – първият по рода си фестивал, който отнема човека от града и го връща към онова, на което принадлежи – природата и себе си.

Както MySound.bg вече огласи, събитието ще се състои на язовир Голям Беглик в Родопите между 27 и 30 август, събирайки в едно родни и европейски новатори в музиката, работилници без аналог и полезни практики за пречистване на тялото и духа. Накратко – шанс да почувстваме собствения си ритъм и да дишаме по-леко, подчертават организаторите.

Още един начин да се приближим до преживяването Беглика е официалният трейлър, вдъхновен от предстоящото издание на фестивала. Концепцията на видеото съвпада с посланието му – човекът излиза от рамките на града, в който е затворен, за да се върне обратно към връзката си с природата.  Идеята и реализацията на трейлъра е на студио damar. Във видеото е използвана двойна експонация на човешки силует с градски и природни пейзажи. Силуетът танцува и този танц изразява начина, по който човек възприема света наоколо. Той се освобождава от ограниченията на средата и се връща към свободата, от която има нужда. Обитаваните от нас пространства са метафора за състоянията и емоциите ни, но в крайна сметка ние сами правим избор да следваме себе си и достигаме до посланието и слогана на фестивала - "Твори. Играй. Бъди.". Музиката във видеото е на нашумелия румънец Argatu, познат най-вече от експериментаторската банда Subcarpati, която смесва традиционен румънски фолклор с дъбстеп и хип-хоп бийтове. Феновете на жанра ще влязат в ритъма на Argatu, който обяви, че ще участва като хедлайнър на фестивала и ще зарадва публиката с нови парчета.

Beglika Fest 2015 Official Video:

https://youtu.be/l4l99rBrueI

Акцент в програмата е и един от най-изявените посланици на Беглика – българката Ирина Жекова-Irè, която от години живее и твори във Франция, където песните ѝ звучат между кафенето на Амели Пулен в Париж и катедралата St. Еustache. И в това няма нищо случайно – магията на Irè (на снимката) е в енергията, с която създава музиката си – лек трип-фолк, който съчетава в себе си небрежността и свободата на уличните музиканти с нашите впечатляващи народни мотиви. На Беглика певицата за пръв път ще представи песните от новото си EP - "There Goes My Heart", което отново пленява с нежни вокали и характерното за стила китарно fingerpicking свирене.

Публиката ще може да се наслади още на изпълненията на Kilo Kilo Banda, Анай Валрад (AnaiValrad), Soulfia, Sacral Voices, Eriney, Kaba Horo, Kosta KostovSurbahar, а и на Лоши петли, чието новаторско и експериментално звучене съчетава различни музикални жанрове - авангард, джаз, рок, етно, български фолклор.

Тридневният билет за фестивала е на цена от 85 лева и може да бъде закупен от мрежата на Ticketlogic, както и от магазини "Стената" и "На тъмно". Подробности за груповите промоции - ТУК.  

Повече информация за фестивала:

http://beglika.org/

damar:

http://damaronline.com/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички