Spirit Оf Burgas 2015 – да пуснеш духа от музикалната бутилка 1


Spirit Оf Burgas 2015 – да пуснеш духа от музикалната бутилка 1

4595

За човек, който отдавна спря да си пада по бойбанди, не мога да остана безпристрастна към Роби Уилямс.

Не защото съм влюбена в него. Нито заради ДНК-то му (Да, Зори, радвам се за теб и същевременно не те харесваме!), още по-малко мога да кажа, че е любимият ми певец. Но няма как да останеш безразличен към шоуто, което прави, към начина, по който се държи с публиката, и към настроението, което бие в сърцето ти по време на негов концерт.
 
Няма да остана безпристрастна и към Kasabian. Най-малкото, защото британците са алтернативни, свежи и музиката им е повече от веднъж!

За самия Sprit Оf Burgas 2015 няма какво да ви разкажа. Само ще подчертая, че традициите не са това, което бяха, но е хубаво да се завърнеш отново на място, на което си бил последно преди 2 години. Ето ме там с носталгия и много очакване. Част от очакванията се оправдават, други  - не чак толкова. На фестивал, като на фестивал!

Как го прави Robbie F*ckin' Williams

Излиза като по часовник. 22.30 часът. Буквално започва да ни забавлява. България стана част от турнето със знаково име Let Me Entertain You (точно като песента, с която откри участието си), а мястото беше специално избрано – Бургас. След 3 отказа през последните години, Роби избира да дойде в морския град за концерт на плажа, за да се запознае с българската публика и да си признае в края на вечерта, че съжалява, че не е дошъл по-рано. Както и че задължително трябва да повтори идването си, колкото може по-скоро.

Роби Уилямс е изключително магнетичен човек, с добро чувство за хумор, невероятно сценично присъствие и репертоар, в който дори най-непознатия с неговото творчество, ще запее. А самият той остава повече от изненадан, когато публиката довършва всеки започнат куплет на нова песен. Сетлистът му беше подбран както за най-върлите фенове, така и за хора, който са се "запознали" с него през последните години:

1.    Let Me Entertain You
2.    Rock DJ
3.    Monsoon
4.    Come Undone
5.    The Road to Mandalay
6.    Minnie The Moocher
7.    Ignition
8.    She's The One
9.    Feel/Angels /Wonderwall /Supreme
10.    Supreme
11.    We Will Rock You
12.    I Love Rock 'N' Roll
13.    Candy
14.    Feel
15.    Royals
16.    Millennium
17.    Kids

Encore:

18.    Bohemian Rhapsody
19.    Angels
20.    My Way
21.    Angels

Шоуто приключи с прочувствено изпълнение на "My Way" на Франк Синатра, по време на което Роби се просълзи, заедно с десетките хиляди фенове. Аз пък си поревах доволно на "Angels" - хит, с който стана известен след като се раздели с бандата Take That, мина през ада на наркотиците и рехабилитацията и накрая стана световноизвестен.

Най-щастливото момиче тази вечер безспорно беше Зори (Сюзън според Роби, който не чу правилно името ѝ) от Благоевград, която влезе в "леглото" му.  Двамата танцуваха в ритъма на парчето "Candy", по време на което британецът демонстрира изключителна близост с щастливката. Все пак тя твърдеше, че е извънземно и нейната мисия на Земята е да вземе ДНК от него.

Роби отдаде изключителна чест на родната публика като проговори на български. "Добър вечер" и "благодаря" прозвучаха неколкократно от сцената. И да не забравяме: той обеща скоро да имаме нова среща. "Бургас, вие бяхте невероятни! Не мога да повярвам, че не сме идвали досега тук. Няма да ни се разсърдите, ако се върнем отново много скоро, нали? Среща?" (край на цитата!)

Преди да видим шоуто Let Me Entertain You, на главната сцена се качиха и нашата група Мастило, белгиецът Milow и британската сензация Kwabs.

Готови ли сте вече за Kasabian?

Снимка: BEC

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички