Spirit Of Burgas 2015 – да пуснеш духа от музикалната бутилка 2


Spirit Of Burgas 2015 – да пуснеш духа от музикалната бутилка 2

3736

След като вече ви разказах небезпристрастно за Роби Уилямс в първата вечер на Spirit-a, как ни забавлява британецът и ЗориСюзън, която "си легна с него" на сцената, е време да обърна внимание на втория хедлайнър - Kasabian.

Група, която, както вече споменах, също няма да опиша със сух коментар. Макар те да не са Роби Уилямс, да не са качвали жени на сцената и да не са се обяснявали в любов на цялата публика, това не неправи шоуто им по-малко емоционално. Освен това бях по-близо до тях. Златният кръг беше освободен за хора, които харесват и предпочитат да слушат истински модерен алтърнатив рок.

Как го правят Kasabian

Вместо увод, малко важни факти за британците. 5 суперуспешни албума, 13 спечелени награди, включително за "Най-добра британска банда" и "Най-добра група на живо" - така накратко медиите по света описват формацията. Музикантите, които неслучайно удариха хедлайн на прочутия фестивал "Гластънбъри" миналата година, често са споменавани като една от най-добрите банди на 21 век.

В това се убедиха и присъстващите на централния плаж в Бургас. Акцент в репертоара на Kasabian бяха парчета от последния им албум "48:13", но групарите се върнаха и към стари свои хитове, които публиката очакваше. Tом Мейган (вокал), Серджо Пицорно (китара, беквокал, клавири и перкусии), Крис Едуардс (бас) и най-новият член на състава - Йън Матю (барабани), бяха безкомпромисни. И трещяха със своя бомбен микс от инди рок и електроника час и половина.

За хора, които са в пика на кариерата си, не само не са забравили откъде идват, но не забравили и за какво го правят. Сет листът им включи и кавъра "Praise You" на Fatboy Slim, който "вързаха" с парчето L.S.F преди да завършат изявата си. Иначе успяхме да потанцуваме и да се порадваме на:

1.    Bumblebeee
2.    Shoot The Runner
3.    Underdog
4.    Days Are Forgotten
5.    Eez-Eh
6.    Club Foot
7.    Re‐Wired
8.    Word Up!
9.    Goodbye Kiss
10.    Treat
11.    Switchblade Smiles
12.    Pinch Roller
13.    Empire
14.    Fire

А за десерт:

15.    Stevie
16.    Vlad The Impaler
17.    Praise You
18.    L.S.F.

Ако трябва да опиша с една дума Kasabian, то тя е "железни". И музиката им, и тяхното сценично поведение доведоха до брутално куфеене на плажа, пеене - до скъсване на гласните струни, и невероятно чувство за британско присъствие.  Подобно на Роби, и те не си позволиха да закъснеят дори за секунда за шоуто. Съответно, и не си тръгнаха преди да ги върнем два пъти с молба за още.

Оказаха се "сговорчиви" в това отношение, предвид факта, че това бе първото шоу на Kasabian у нас и най-вероятно няма да е последно.

Снимка: BEC

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички