Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Great Western Valkyrie в Картини от една изложба

15.08.2015   MySound.bg
Обложката на албума
"Добри неща ще ти се случат, лоши неща също ще ти се случат. Понякога някой е паднал на пътя, понякога това ще е твой близък".  

През януари 2014 калифорнийската рок група Rival Sons се завръща в звукозаписното студио в Нешвил заедно с продуцента Dave Cobb, за да подготвят своя четвърти студиен албум.

Певецът Jay Buchanan споделя: "Мисля, че най-накрая успяхме да намерим звука, който искахме. Шест седмици правехме по една песен всеки ден и така записахме 19 песни, 10 от които влязоха в албума. Ако трябва да оприлича процеса на създаване на песните – това е като да изстискаш вода от камък. Всъщност, когато влизаме в студиото, нямаме никакви предварителни планове за албума или отделните песни, всичко става на място – започваме без подготовка работата върху една песен и в края на деня я записваме, понякога само с една репетиция, рядко имаме повече от две-три проби. Така запазваме автентичността на нашите усещания и ги предаваме пряко на слушателя, а не цитираме чувствата си от композирането, ние просто правим рок-ен-рол. Има, разбира се, някаква мистерия как успяваме да постигнем единомислие в студиото, та ние сме толкова различни хора.

Постарахме се така да съчетаем песните, че да звучат като едно цяло. Ние всички гледаме страшно много филми, но най-близък ни е Quentin Tarantino и това се долавя в подредбата и стила на песните, все едно е негов филм.

Що се отнася до текстовете, то основно ги пиша по същото време докато записваме в студиото, затова отразяват моите лични победи и преживявания. Тук става дума за радостта от живота, например да прекараш добра вечер просто като танцуваш в близкия клуб, за любовта на богато момиче и бедно момче, пеем и за раздялата с близък човек, за безусловната любов, но има и теми за взрива на пътнически влак, за бащата, останал без работа, за кралицата на бандитите от Оклахома Belle Starr, наречена тук "Великата Западна Валкирия".

Албумът "Great Western Valkyrie", или "Великата Западна Валкирия", ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 15 август, след новините от 21.00 ч.1428
100%
 

Декември ´18


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31