Новият проект Sacral Voices със сценичен дебют на Беглика фест


Новият проект Sacral Voices със сценичен дебют на Беглика фест

4279

Нов проект, създаден с идеята за свободно смесване на различни музикални стилове, ще направи сценичния си дебют в афиша на Беглика фест 2015.

Това е формацията Sacral Voices, в която са преплетени магичният глас на солистката на ансамбъл Филип Кутев Сорина Богомилова и стилистики като етно джаз и електронен ембиънт, импровизирани от Николай Иванов - клавишни,тамбура, флейти, вокали и Петър Йорданов (Бъни) - перкусия. Плюс бийтбокс от Скилър.

Сценичният дебют на колоритната формация е в третия - последен ден, от фестивала - 30 август. Както MySound.bg нееднократно писа, седмото издание на събитието ще се състои на язовир Голям Беглик в Родопите, събирайки в едно родни и европейски новатори в музиката, работилници без аналог и полезни практики за пречистване на тялото и духа.

След дългогодишна работа по филмови проекти със Сорина Богомилова, композиторът на филмова музика и мултиинструменталист Николай Иванов ОМ започва и представянето им пред публика, в което на сцената се показва целият процес на "сътворяването" и изграждането на музикалната структура на фона на изключителен перкусионен бекграунд, дело на Бъни от Оратница и бийтбокс шампиона Скилър. Това е музика, в която се пресичат традицията и съвременното, а културите си взаимодействат по неочакван начин; хепънинг, целящ да навлезе в дълбоките пластове на човешката душа. В този вид проектът е по идея на Беглика фест.

Отделно от това сформираната от Иванов арт формация ОМ ще се изяви с Анай Валрад (AnaiValrad) (вокал,китара, пиано) ден по-рано - на 29 август. Талантливата авторка и изпълнителка на песни, която живее и концертира в Берлин, е увлечена от българския фолклор, доведена до сайта на Николай и така се ражда още един проект, смесващ фината песенна стилистика на Анай и разноликата музикална тъкан, която от години изгражда изпълненията  на ОМ – ембиент, етно, фюжън и езотерична музика.  Освен Николай Иванов, гостенката ще бъде акомпанирана от Марио Иванов –бас и Петър Тодоров – перкусии.

http://fest.beglika.org/bg/
    

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички