Легендарният Том Кийфър с концерт в зала Христо Ботев


Легендарният Том Кийфър с концерт в зала Христо Ботев

3514

Фронтменът на Синдърела (Cindеrella) Том Кийфър (Tom Keifer) ще изнесе концерт в столичната зала "Христо Ботев" от 20.00 ч. на 7 октомври по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".

Харизматичният рокаджия пристига със собствена банда, в която е и втората му жена Савана. Той ще изпълни голяма част от материала от соловия албум "The Way Life Goes" и всички хитове на Синдърела - "Shake Me", "Nobody’s Fool", "Gypsy Road", "Don’t Know What You Got", "Coming Home", "Shelter Me", "Heartbreak Station" и други.

Събитието е в афиша на Music Jam Presents - поредица от концерти, с които най-новият и най-голям музикален клуб в София, Music Jam, иска да подгрее феновете за грандиозното си отваряне през ноември. Подборът на артистите демонстрира богатата палитра, която ще сервира и клубът – от хард рок и метъл, през блус, поп, джаз, до денс, техно, соул, хип-хоп... и всичко по средата! В клуб Music Jam няма да звучи само един вид музика и... вие знаете коя е тя.

Том Кийфър се превърна в легенда на рока начело на бандата Cindеrella, а животът му е низ от възходи, падения и драми. Фронтменът на прочутата през 90-те група е видял всичко в бизнеса. От бурния, буквално моментален успех, шумната слава и купищата пари, до новите стилове и моди, забравата и... дори ужасната диагноза, че може никога да не пее отново. "Имаше момент, в който си мислех, че съм приключил като певец. – спомня си той. – Мисълта беше опустошителна". Слава богу, днес проблемите с парализата на гласните струни са назад и Кийфър, в отлична форма и начело на здрава банда от стари профита, не се спира на едно място. Оказва се, че и от двете страни на Атлантика има многобройни фенове, които го помнят, обичат и искат да попият характерния му коктейл от романтичен хардрок, стоплен с обилна доза автентичен, щатски блус. Наречете го dirty-blues-style rock ‘n’ roll, наречете го както искате, но човекът прави купон. Guaranteed.

Израсъл в музикално семейство, Том отрано обиква китарата и блуса, който после така отчетливо оцветяваше хард рока на филаделфийска банда. Високата му, стройна фигура, "онези" дебели, леко нацупени устни и дългата рошава коса му придават осанката на роден фронтмен, въпреки... типичната му скромност, която го е карала "да се крие" зад китарата и да казва, че се "чувства почти гол, когато е само с микрофон в ръка"... Но над всичко изпъква гласът му – един от най-впечатляващите сред неговото поколение, способен на изумителни фалцетни височини, които шепа певци могат да доближат.

Знаете ли, че...

Синдърела е открита за големия шоубизнес от Джон Бон Джови през 1985. Джон гледа бандата на клубна сцена в родния им град Филаделфия и е фрапиран от гласа, свиренето и сценичното присъствие на Том. "Веднага видях, че той е звезда!" – спомня си Бон Джови. Следва серия от три суперуспешни албума - "Night Songs", "Long Cold Winter" и "Heartbreak Station", а Кийфър си спечелва сериозен респект като автор на песни, обиколили света като "Nobody’s Fool", "Don’t Know What You Got", "Coming Home", "Shelter Me". Животът е бурен, времето лети бързо и... след албума "Heartbreak Station" Том за пръв път губи гласа си. Синдърела успява да издаде още един албум, "Still Climbing" (1994), преди да се разпадне през 1995. За певеца следват още операции на гласните струни, битка с депресията, развод... Вярата в собствения талант и любовта към музиката обаче го удържат над водата и Синдърела прави още няколко събирания и турнета – 1998, 2000, 2002. В последните години активността му е вече почти без паузи и през 2013 той най-после издаде соловия си албум "The Way Life Goes", върху който работеше почти 10 години. Отзивите на критика и фенове бяха единодушно позитивни и парчетата наистина лъхат на свежа, спонтанна емоция и пулсират в енергичен рок-ен-рол ритъм с обичайната за Том доза блус влияние.

Оттогава той е почти непрестанно по турнета като тази година световната обиколка мина през Щатите, сега прекосява Европа и после отново се връща в Америка. За да пази гласа си, Том има специален дневен режим от упражнения и загрявки за гърлото, но по думите му "вече всичко е под контрол". "Идеята за солов албум се роди още в средата на 90- те години, когато се разпадна Синдърела – разказва вокалистът. – Писах и трупах материал много години, но все не стигах до записите. Нямаше натиск, тъй като е независима продукция – така че можех да си подбирам и доизпипвам песните, докато ми харесат. Жена ми Савана, която е отличен композитор, помогна в писането и продуцирането на много от парчетата".

Билетите за шоуто на Том Кийфър са на цена от 40 лв. до 1 октомври. В последната седмица преди концерта, 1-7 октомври, цената ще е 50 лева. Продажбата на пропуските стартира на 24 август. Всички билети, закупени през първите 7 дни - до 30 август включително, ще са на промоционална цена с 10 % отстъпка.

Билети могат да бъдат закупени от Билетен Център НДК, онлайн на www.Ticketpro и касите на "Тикетпро" - България и неговите партньори.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички