Джаз сцената на Аполония 2015


Джаз сцената на Аполония 2015

4398

Созопол ще се превърне за поредна година в лятна столица на културата, домакинствайки Празниците на изкуствата "Аполония" 2015.

Програма на джаз сцената:

Световноизвестният Хуан Гарсия - Ерерос ще представи проекта си "Normas" на 30 август.

Колумбийският басист и композитор ще се изяви пред българските си фенове заедно с международен състав, сред който са Стоян Янкулов – барабани, Роберто Кинтеро (Венецуела) - перкусии, Марсио Тубино (Бразилия) - саксофон и флейта, Алехандра Мариа (Колумбия) - цигулка, Марко Крънчич (Хърватия) – пиано и Херберт Майер (Австрия) - хармоника.
 
Двама от най-популярните изпълнители на джаз и поп музика в България, Васил Петров и Ангел Заберски, ще изнесат концерт, посветен на 100-годишнината от рождението на Франк Синатра, на 31 август. В джаз вечерите на фестивала е включено и триото Теодосий Спасов – кавал, Сандип Батачаря (Индия) - табла и Димитър Бодуров - пиано, което ще представи Project Pulse, най-новия проект на музикантите.

На 3 септември певиците от Сентиментъл Суингърс - Андрония Попова, Вера Шандел и Десислава Андонова, заедно с Михаил Йосифов секстет, ще представят в клуб "Аполония" (сцена ОББ своя дебютен "Cradle Of Love"). Музиката е реверанс към времето от 30-те до 60-те години на миналия век и разказва истински истории, споделя чувства, вдъхва надежда.

"Blue Moon - Songs Of Billie Holiday" - под това заглавие известната джаз певица Мирослава Кацарова ще представи своя концертн а 2 септември,, посветен на стогодишнината на Били Холидей, първата популярна джаз изпълнителка в САЩ и по света. Специалните аранжименти на песните са дело на  Христо Йоцов, Веселин Веселинов - Еко и Мирослав Турийски.

Група Насекомикс - Андрония Попова (вокал и акордеон), Михаил Йосифов (китара), Георги Дончев (бас) и Александър Даниел (ударни), пристига с репертоар от новия си албум "Великани и джуджета", който съдържа 15 песни, записани в някои от най-магичните природни местности в България. Концертът е на 4 септември.

В последния ден на фестивала Милица Гладнишка (на снимката) и секстетът на Михаил Йосифов ще представят спектакъл с красиви класически произведения в изненадващи аранжименти, джаз стандарти, както и пиеси от анимационни филми.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички