Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Официално: Златният Орфей пропада


Официално: Златният Орфей пропада

3319

Възраждането на прекратения през 1999 международен музикален фестивал "Златният Орфей" няма да се състои.

В сряда сутрин, когато трябваше да започне изграждането на огромната шатра за 1 000 зрители и сцената, Дариана Генова е изпратила писма до изпълнителите и до шефа на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров, че фестивал няма да има.

"Много ме боли. Жалко, че една добра идея се провали и то в момент, когато искаме да докараме друг сегмент туристи с подобни фестивали", коментира изпълнителният директор на курорта, който бе поел грижата за терена и настаняването на участниците".

В официалното писмо, подписано от организаторите от фондация "Генко Генов", се посочва, че предвиденият между 31 август и 2 септември в Слънчев бряг конкурс няма нужните парични средства, за да се състои.

"Въпреки положените усилия за организирането на фестивала, до дата 25 август не са осигурени достатъчно спонсори, които да обезпечат провеждането на "Златният Орфей". Ето защо сме длъжни да обявим, че 31-то издание на фестивала няма да бъде проведено", пише Генова.

БНТ взехме решение, че е по-добре да спрем "Златният Орфей", вместо да ни вкарат в сценарий на изнудване и опит той да се купи под масата", заяви Дариана Генова, която тръгна да възражда фестивала след 16 години.

Тя поясни, че от месеци е подлагана на шантаж и изнудване от хора, които искали да сложат ръка върху правата на конкурса, за което информирала ДАНС. Генова напомни още, че търговската марка на  "Златният Орфей" държат БНТ и НДК от 1994, когато самата тя им я подарява.

От фондацията благодарят на участниците, съгласили се да подкрепят състезанието. Организаторите молят още обществеността да ги извини за напразното очакване на "така жадуваното завръщане" на фестивала.

"Въпреки провала имам подкрепата от участниците в конкурса. Дала съм песните на българските радиа да ги пускат в ефира. А на 31 август от 21.00 ч., когато конкурсът трябваше да се открие, ще пуснат популярния сигнал на "Златният Орфей", който навършва 50 години”, каза още съпругата на неговия създател Генко Генов, цитирана от "Дарик Нюз".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички