Project Pulse открива сезона в клуб Студио 5


Project Pulse открива сезона в клуб Студио 5

4311

Спиритуалността на древна Индия, лириката на българския фолклор и търсещият дух на съвременния европейски джаз ще се съберат, допрат, допълнят и ще разкажат история - на пулса в образите, думите, логиката, сърцата, или може би сърцето.

Това ще се случи на концерта, който Теодосий Спасов – кавал, Сандип Батачаря (Индия) - табла и Димитър Бодуров - пиано ще изнесат, представяйки своя Project Pulse, в столичния клуб Студио 5 от 21.00 ч. на 7 септември (понеделник). Изявата слага край на на турнето, предприето от триото в България.  

Музикантите дебютират като колектив през 2012, но едва тази година ще излезе техният първи албум, продуциран от Димитър Бодуров.

Наричат Теодосий Спасов кавалджията на света. Музикант с огромен брой почитатели, той е роден на 4 март 1961 в Исперих. Завършил е средно музикално училище "Филип Кутев" в Котел и Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Известен като виртуоз, който може да изсвири стилно всяка мелодия. Още по-популярен е със своите оригинални идеи, за осъществяването на които събира музиканти от различни жанрове.

Сандип Батачаря е от най-уважаваните изпълнители на табла в класическата индиийска музика. Потомък на именита музикална фамилия, произхождаща от Бенарес - един от най-старите културни центрове в северна Индия, той наследява титлата Bhatta от дядо си. От ранна възраст се учи от най-големите  музиканти в индийската класическа музика като Закир Хюсеин и покойния Рави Шанкар. Артистичният живот води Сандип до Амстердам, където повече от 20 години живее и работи не само с големи имена от холандската джаз и уърлд сцени, но и с имена на eвропейско ниво, сред които Jan Garbarek, Mari Boine и Saiknhо Namchylak. Сандип редовно концертира и в родната си Индия.

Димитър Бодуров завършва джаз пиано и композиция в Ротердам, Холандия, след което бързо установява своето място на холандската и eвропейска джаз сцени. Като пианист е автор на редица албуми със своето Бодуров трио и като гост. Носител на джаз награди, активно концертира из Бенелюкс, Германия, Австрия, Франция и България. Като композитор е осъществил различни проекти - през 2011 пише музика за представлението GAP на LeineRoebana Dance Group, Amsterdam (с участието на Теодосий Спасов, Клерън МакФадън и други).  Премиерата на Lilith - мултимедийна камерна опера, продукция на Клерън МакФадън, театрална агенция Транспарант (Aнтверпен) и престижния "Холанд фестивал" (Амстердам), се състоя през юни 2012.

Вход: 10 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички