Парти за новия албум на Iron Maiden The Book Of Souls


Парти за новия албум на Iron Maiden The Book Of Souls

3749

Фен-клубът Iron Maiden Bulgaria и столичният метъл-бар The Black Lodge канят на рилийз парти, посветено на новия албум на Iron Maiden "The Book Of Souls".

Денят на събитието е и официална дата на излизане на дългоочаквания диск на знаменитата британска формация - 4 септември (петък), неин първи звукозапис от над пет години. Присъстващите ще имат възможност да спечелят чрез томбола два албума, любезно предоставени "Орфей Мюзик", както и да си закупят "The Book Of Souls" във всичките му формати на специална цена. Фен-клубът също общава награди за феновете. Началото е 21.00 ч., вход свободен.

Бандата ще представи "The Book Of Souls" с грандиозно световно Jumbo турне през 2016. Вокалистът Bruce Dickinson ще пилотира Boeing 747-400 Jumbo Jet,  наричан още Кралицата на небето (Queen Оf Тhe Skies), с който групата ще прелети през шест континента, изминавайки 88 500 км. около Земното кълбо.

Фронтменът се обучава за пилот на самолета, който е приблизително два пъти по-голям и три пъти по-тежък от Boeing 757, използван за предишни турнета през 2008/9/11. Новият Ed Force One ще превози бандата, нейния екип, както и над 12 тона оборудване за концерти на шест от седемте континента (Австралия, Азия, Северна и Южна Америка, Африка и Европа). Очаква се The Book Оf Souls World Tour 2016 да посети около 35 държави.

Детайлите около точните дати и графици все още се уточняват и следващите седмици ще следим за промени и допълнителна информация. Засега е ясно, че обиколката ще започне в края на февруари в Щатите, началото на март ще се отправи към Централна Америка и Мексико. Британската  банда за пръв път ще изнесе концерт в Ел Салвадор, след който ще се върне в Коста Рика. Ed Force One ще се насочи към Южна Америка за шоута в Аржентина, Чили и Бразилия преди да обърне към Северна Америка в края на месеца за още десет града из Щатите и Канада в първите дни на април.

Дългоочакваното завръщане на Iron Maiden в Япония ще се състои по-късно през април, а след това групата с удоволствие ще изпълни първите си концерти в Китай, преди да се отправи към Нова Зеландия и Австралия за обширна обиколка през първата половина на май. Следва първото посещение на състава в Южна Африка и огромна обиколка на Европа от края на май до началото на август. Това ще е първият път, в който Ed Force One ще бъде използван в Европа (освен за превоза на феновете на Bruce) и ще осигури транспорта поне за първите няколко седмици.

"Когато се появи възможността да вземем на лизинг 747 за турнето The Book Of Souls от нашите приятели от Air Atlanta Icelandic, разбира се, веднага се възползвахме от този шанс, защо да не го направим? Най-голямото удобство от това да пътуваш със 747 е, че заради колосалния му размер и стряскащ капацитет, може да натоварим цялата продукция за сцената и екипировката в багажното без да се налага да правим огромни структурни промени, както се налагаше с Боинг 757, което феновете ще видят на Flight 666 DVD. Въпреки че реално не можем да превозим много повече оборудване, времето и разходите правят пътуването с 747 доста по-практично. Единственото, което ще се наложи да направим, ще е да го "оцветим" и да преместим няколко седалки. Ще има и доста повече място за екипа – почти всеки ще може да се настани на цял ред седалки, за да навакса със съня докато пътуваме! Също така този самолет е забележително по-бърз и капацитетът на резервоара е 7000 NM (13,000 км), което означава, че няма да ни се налага да спираме за презареждане, което беше неизбежно със 757", разяснява Bruce Dickinson.

"Въпреки че се запознахме с рисковете, които поемаме, тръгвайки на турне с толкова голям самолет, аз все още трябва да се науча да го управлявам преди да тръгнем закъдето и да било! Така че в момента се грижа за това да се квалифицирам за пилот и капитан на Boeing 747. Упражнявам се на Cardiff Aviatio, личното ми съоръжение за поддръжка на самолети в Уелс, където скоро се сдобихме с изключителен 747 симулатор, на който нямам търпение да се кача!", казва харизматичният певец.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички