Ново парче на Par Avion Band (Official Lyric Video)


Ново парче на Par Avion Band (Official Lyric Video)

3992

Авангардната формация Par Avion Band изпраща лятото с нов миниалбум.

Премиерата на "Home", пилотната песен от него, се състоя тази седмица. В сравнение с предишните им композиции звукът е по-изчистен, а аранжиментите по-минималистични, но отново с ярко изразена мелодична линия, запазена марка на групата. Автор на музиката на "Home" е фронтменът Емануил А. Видински (втори от ляво на дясно на снимката), а текстът (на английски) е на поетесата Галина Николова. Както и предишните студийни проекти на групата, миниалбумът "Home" е реализиран в Zero Project Studio, а записът, смесването и мастерирането са дело на Владимир Бочев.

https://www.youtube.com/watch?v=5Gro1QDRkm4

Par Avion Band е създадена от писателите и музиканти Емануил А. Видински (вокал, китара) и Петър Чухов (китара) през 2013. Четворката допълват Емил Ангелов (бас) и Гриша Маникатов (ударни). Те правят основно свои парчета като комбинират стиловете рок, блус и алтернативен рок с елементи от реге, самба и български фолклор. Досега са свирили на международния фестивал Goatmilk в Бела речка, на Първия софийски поетически фестивал през 2013, имат клубни участия в София и страната, често могат да бъдат чути и на различни литературни събития, където се съчетават музика и поезия. През есента планират голям концерт, в който ще се включат и гост-музиканти.

Всички парчета от новия миниалбум "Home", както и предишните студийни записи на Par Avion Band, могат да бъдат слушани безплатно тук:
http://open.spotify.com/artist/2hzuVJFrodaeZZgdjTSgxG

Актуална информация за бандата и събитията около нея:
https://www.facebook.com/paravionband

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички