Защо пропадна Айляк фест 2015


Защо пропадна Айляк фест 2015

3513

Така анонсираният "Айляк фест"/I Like Fest 2015 не бе проведен.

Организаторите решиха събитието да не се състои поради редица причини, а най-важната от тях е локацията.
 
"Нашето желание е следващата година събитието да се проведе в отдалечено от градската среда място, което да даде възможност на посетителите да се чувстват свободни и наистина "айляк", обосноваха решението си те.

От опита им става ясно, че, за да се постигне истинското състояние на духа, наречено "айляк", са необходими достатъчно пространство и свобода за всякакви активности, уъркшопове, лагери. С годините фестивалните зони на "Айляк фест" ставаха все повече, а очакванията на посетителите бяха фестивалът да надгражда това. "Тази година не попаднахме на подходящо място, за да покрием всички тези условия", споделят организаторите.

Въпреки че решението фестивалът да излезе от рамките на града е взето още миналата година, идеята винаги е била той да бъде в района на Пловдив. За съжаление, се появиха редица обстоятелства, спъващи тези намерения, които промениха решението на организаторите.

Основното от тях е появата на събития от сходен характер в Пловдив и техните открити опити за плагиатство и нечестно възползване от публиката и инерцията на проявята. "Това определено не е подходяща среда за развитието на "Айляк фест", а ние искаме да останем позитивни, затова решихме да изместим събитието, дори пропускайки една година, като избегнем възможността да объркаме неговата публика", твърди Михаела Михайлова, организатор на автентичния "Айляк фест".

Затова събитието не се състоя тази година. Но то ще се разрасне като брой участници, зони за изкуство, изложби, театър, рисуване и  релакс догодина. Ще създадем позитивен и творчески празник на изкуството за всички айляк хора, продължавайки нашите традиции", заричат се от екипа на проекта..

Фестивалът съществува от 3 септември 2010, като до сега има проведени 4 издания. На неговата сцена са свирили десетки групи, играли са се театрални и танцови спектакли. Основната цел на фестивала е да предава любовта към изкуството на хората и да ги прави участници в него, като по този начин допринася за тяхното "айляк", т.е. свободно и позитивно усещане. "Айляк" означава свобода на духа, събитието е за всички, които са "над нещата и обстоятелствата".

За нас да си айляк, означава да продължаваш да бъдеш позитивен и търсещ добрите страни на живота чрез забавлението. Така че – бъдете айляк до следващия... айляк, приканиха организаторите.

За повече информация може да посещавате профила и страницата на събитието.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички