Инди Зара - наследничка на владетелите на пустинята


Инди Зара - наследничка на владетелите на пустинята

3409

Талантливата Инди Зара (Hindi Zahra), която пристига в София за омагьосващ концерт на 16 октомври, разказа историята за своите корени.

Френско-мароканската сензация, израснала и възпитана в няколко култури, заяви, че е наследничка на пустинен народ. "Аз съм внучка на туарегите, а баща ми е военен. Още докато бях дете пътувахме доста, живели сме в Мароко, Испания, Франция, Холандия... Сега също пътувам много!", споделя вокалистката. Туарегите са номадски народ, който векове наред обикаля с камилски кервани из Сахара, а в края на 19 век владее пустинята и градовете-оазиси. Затова и част от песните си изпълнителката представя на берберски. Език, който се говори от тези народи. Музиката на Зара е изкуство, родено от няколко култури – Мароко с екзотичния му привкус, и Франция, където певицата налага таланта си. Затова усещането за музиката ѝ е берберски с елементи от джаз, соул, фънк и рок.

Концертът на Инди Зара ще бъде силен и завладяващ като нейния любим джинджифилов чай. Освен в музиката си, певицата смесва много култури и в предпочитанията си към храната. Французойката с марокански произход  е веган и изключително държи на здравословното хранене, съчетаващо традициите на двата ѝ произхода. За престоя си в София звездата пожела да се храни в изискан френски ресторант, където специално за нея да бъде приготвено меню със сезонни продукти като френска леща, киноа, пресни зеленчуци и ядки. Изборът на Зара попадна върху Гастротека L'Art De Vivre, където за нея ще се погрижи шеф Дани Спартак - възпитаник на елитнaта готварска школа Le Cordon Bleu. Майстор готвачът е изготвил специално меню от традиционни френски вкусове и ястия с екзотичен произход. Дани Спартак и Гастротеката набират все по-голяма популярност с любопитната си целодневна концепция, която предлага различни френски вкуснотии, приготвени със сезонни продукти в различните части на деня. "Във френската кухня продуктите са малко, поради което най-важно е да са от най-високо качество. Готви се бавно и прецизно – има интрига!", споделя избраникът на певицата.

Както MySound.bg вече оповести, Инди Зара ще пристигне в София с бенд от шест души, все изявени имена от соул и джаз музиката. Блендата на певицата е приятна за ухото - с елементи на соул, джаз, реге и твърди вокали. Да я чуеш на живо, е разпалващо изживяване, което клубният живот на столицата ще помни дълго, уверяват организаторите. Концертът получи подкрепата Мароко, която държава вдъхновява втория албум на певицата - "Homeland". Посланикът на страната Нейно Превъзходителство г-жа Латифа Ахарбаш обяви, че застава зад събитието, като то ще премине под патронажа на посолството на Кралство Мароко в София. Екипът на г-жа Ахарбаш е изключително доволен и горд от новината, че  най-популярната мароканска изпълнителка ще гостува в София и ще представи културата на Мароко. От посолството дори изявиха желание за  допълнителни прояви, посветени на гостуването на актуалната певица.

Билети за концерта все още могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и Sofia Live Club на цена от 50 лв.

Всички най-актуални новини за събитието може да следите на страницата на събитието във Фейсбук:

Hindi Zahra live @ Sofia Live Club, 16.10.2015

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички