Джо Сатриани пали струните в София: Shockwave Supernova


Джо Сатриани пали струните в София: Shockwave Supernova

3855

Както е известно, рок радиото Z-Rock ще отпразнува 9-ия си рожден ден с концерт на легендата Джо Сатриани (Joe Satriani) в София.

Виртуозният китарист ще завладее българската публика в зала 1 на НДК от  20.00. ч. на 11 октомври както с най-доброто от дългогодишната си кариера, така и с парчета от своя актуален - 15-ти студиен албум, "Shockwave Supernova", последовател на "Unstoppable Momentum" (2013), в който трещи с Vinnie Colauita (Sting, Jeff Beck) на барабаните, Chris Chaney (Janes Addiction) – бас китара и Mike Keneally (Dethklok) - кийборд.

"Свиренето на китара е забавно и всъщност вълнуващо като всеки един екстремен спорт или смахнато артистично начинание. Музиката поглъща цялото ми същество – мускулите, сърцето, мозъка, духа и емоциите. Всичко се пали и изгарям в този огън – потя се, вибрирам и когато приключа със свиренето, съм тотално изтощен", доверява повелителят на струните.  

Брилянтните музикални умения на легендарния Joseph Satch Satriani, наричан "професор Сач", са вплетени както в албумите "Surfing With The Alien" и "Black Swans And Wormhole Wizards", така и в класическите за китарния крал дискове "The Extremist" (1992), "Crystal Planet" (1998) и "Super Colossal" (2006). Те осигуряват неговия звезден статус и му носят над 10 милиона продажби, превръщайки го в най-продавания инструментален рок китарист за всички времена. Той има 2 платинени албума, 4 златни и е носител на 15 номинации за "Грами".

Китарният крал е на почит не само феновете на рока: хип-хоп фурията Nicki Minaj използва семпъл от известната балада на Сатриани "Always With Me, Always With You" за своя златен сингъл "Right Thru Me" през 2010. Музикантът е носител на буквално всички възможни награди на рок китарни списания, при това по няколко пъти.

Освен суперуспешен солов изпълнител, който пълни зали по цял свят от 1996, Джо участва и в турнетата на създадения от него проект G3 – над 3-часови шоута със струнните корифеи Steve Vai, John Petrucci, Eric Johnson и Steve Morse над две десетилетия. В последните години нашумя и чрез формацията Chickenfoot, в която се подвизава с бившия фронтмен на Van Halen Sammy Hagar и басиста на бандата Michael Anthony и барабаниста на Red Hot Chili Peppers Chad Smith.

Z-Rock e без аналог в българския радиоефир 9 години. Рок радиото е винаги в епицентъра на всички горещи рок събития в страната.

Билетите за концерта на Джо Сатриани в София, организиран от Loud Concerts,   са в продажба в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазините Office 1 Superstore, OMV и Picadilly на цени от 55 лева до 115 лева в зависимост от местоположението в залата.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички