Прочутото дуо Бела Флек/Абигейл Уошбърн с концерт у нас


Прочутото дуо Бела Флек/Абигейл Уошбърн с концерт у нас

4965

Всепризнатият виртуоз на банджото Бела Флек (Bela Fleck) и съпругата му Абигейл Уошбърн (Abigail Washburn) ще разбият стереотипните представи, че на този инструмент се свири само кънтри.

Ако в досегашните ви представи банджото се е свързвало само с ретро романтиката на уестърните или кънтри музиката, извираща от Нешвил, Тенеси, време е да обогатите картината.

Концертът на прочутото дуо у нас е организиран от "София Мюзик Ентърпрайсис" в Sofia Live Club от 21.00 на 4 ноември, сряда.

Гостите са ярък пример за това как се преминават жанровите граници между джаз, поп, кънтри, блуграс, рок, уърлд мюзик и класика. Двамата ще демонстрират за пръв път пред българска публика изненадващо богатия потенциал на инструмента с африкански корени.

Билети за шоуто на цена от 40 лв. - в касите на "Тикетпро" в цялата страна и в Sofia Live Club, и онлайн на www.Ticketpro.bg до 4 ноември, после ще струват по 50 лв.  

Американецът Бела Флек, който свири на банджо модел Gibson Mastertone Style 75 отпреди Втората световна война, и е наречен Паганини на банджото, има 15 награди "Грами", включително за най-добър модерен джаз албум и най-добър поп инструментален диск. Характерни за него са експериментите и колаборациите, сред които с рокаджии като Дейв Матюс и топджазмена Чик Къриа.

Настоящата визита в София е още по-интересна в дует с жена му Абигейл Уошбърн, също изпълнителка на банджо и вокалистка. Музикалната критика единодушно отбелязва, че комбинацията им е уникална.

Изявата е част от поредицата Music Jam Presents...

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички