Силата на рока ще мели с пълна мощ в бар Rock It


Силата на рока ще мели с пълна мощ в бар Rock It

5216

Петото поредно издание на есенния национален рок фестивал за авторска песен "Силата на рока" 2015 предстои в Rock It от 18 до 20 септември.

Столичният рок-бар ще се напълни със свежи идеи в рок стилистика, изпълнени от родни банди, някои от които от дълго на сцена, други - съвсем отскоро. За пета поредна година основателят и продуцентът на фестивала за рокаджийска авторска песен - примата Милена Славова, дава шанс на музиканти да се докажат и стига да са добри, да добият необходимата публичност. Фестът предоставя и поле за изява на българското творчество в сферата на рока. В рамките на трите дни след 18.00 часа в бара ще се състезават общо 28 банди (предварително селектирани), които ще представят по две авторски песни. В журито, което ще си каже тежката дума за групата финалист, освен Милена и организаторът Васко Громков (двамата на снимката), ще бъдат легендата на сръбската рок журналистика Бранимир Локнер, друга легенда на рок журналистиката, но от българска страна - Ивайло Кицов, и небезизвестният Буги Барабата. Бандата, която ще спечели феста, автоматично отива на участие във финала на сръбския рок фест "Гитариада" в Зайчар, който ще се проведе за 50-ти пореден път следващото лято. Групата, която се класира на второ място, печели студиен запис и продуциране на сингъл, а наградата за трето място е не по-малко апетитна - направа и продуциране на видеоклип.

Надпреварата ще се състои в следния ред:

18 септември (петък) - 15 групи (първи полуфинал)

19 септември (събота) - 14 групи (втори полуфинал)

20 септември (неделя) - 10 групи (финал)

За участие във финала, журито ще избере 10 групи сумирано от двата полуфинала. Оценяват се всички групи накуп, а не по дни. Може дори всички финалисти да са свирили в един и същ ден (полуфинал).

Всяка банда има право да изсвири 2 свои АВТОРСКИ песни в рамките на 10 минути време. Може едната да е 3, а другата 7 минути, но не повече от 10 общо. При превишаване на минутите журито ще налага наказателни точки.

Първа задължително се свири състезателната песен. При класиране на финала в неделя, първото парче отново трябва да е състезателното, а второто може и да е различно от изсвиреното второ в полуфинала.

Редът на участие в двата полуфинала ще бъде съобразен с ангажименти на групите и договорен с всяка една от тях без теглене на жребий. Дава се предимство на формациите от провинцията да се състезават във втория полуфинал (събота), за да може при евентуално участие във финала, да имат само една нощ престой в София.

Жребий за ред на участие ще се тегли между 10-те групи, класирани за финала в неделя.

Any Day Now - София

Brain Donor - Кърджали

Breakthrough - София

Bunt - София

Chainsaw Babies - Велинград

Dumbfound - София

EagleHeart - София

Ignore The Hate - Шумен

Insanity Redefined - София

Leever - София

Лепкава гняс - Монтана

ЛопАтАркА - Монтана

Loud - Бургас

Metalwings - София

Mixed Up - Пловдив

No More Many More - София

Nu Ance - София

Out Of Tune - Шумен

ОксижеН - София

Rule Of 3 - София

Shuffle - София

Sickred - София

Tiro Lyro & Тhe Pussybreakers - Пловдив

Басейн - Враца

Дрънч - София

Inflict - Пловдив

Нова крайност - София

Радула - София

Тих труд

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички