Пловдивчаните Panic Station спечелиха Голямото междучасие 2015


Пловдивчаните Panic Station спечелиха Голямото междучасие 2015

3884

Финалът на конкурса за най-добра училищна група "Голямото междучасие" 2015 премина с тричасов рок концерт пред паметника на Съветската армия в София този уикенд.

На сцената излязоха финалистите - Church Оf Destiny от София, Deadline от Ямбол, Windswept от Плевен, Panic Station от Пловдив, както и групите участници в конкурса от София - The Roost, Escape From Inferno, Beyond Faith и The Wild.

Специално за събитието пристигна и сръбската банда Hurler. Най-добрата ученическа група на Сърбия е участник във фестивала Bunt Rock Masters, полуфиналист в Belgrade demo Fest и финалист в 49-тото издание на култовия рок фестивал "Гитариада".

Кулминацията беше обявяването на победилата група. Безапелационно D2 избраха Panic Station от Пловдив. Те спечелиха музикално оборудване по избор на стойност 2 000лв.

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов връчи голямата награда на победителите и им пожела още много успехи и винаги да следват мечтите си. Не пропусна да поздрави и всички млади музиканти за хъса и енергията.

Тази година имаше и още една награда за финалистите - тази на публиката, която е продуциране и запис на песен в професионално студио. Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова връчи наградата на Windswept от Плевен. Тя поздрави участниците в "Голямото междучасие" 2015 и организаторите от D2, подчертавайки, че инициативата насърчава откриването и развитието на млади таланти в музиката.

Водещ на концерта беше Дидо от D2, който през цялото време даваше кураж и надъхваше бандите.

Panic Station (на снимката) правят концертния си дебют като група през май 2014, а през септември издават първия си сингъл "Revelations". Подготвят авторски репертоар от 12 парчета и пускат втори сингъл - "Amsterdam", като към него заснемат и видеоклип.  

Песните им звучат в ефира на БГ Радио, Z Rock, Дарик радио, Радио 1 Рок и Радио Пловдив. Групата определя стила си като модерен мейнстрийм рок. Panic Station е в състав: Йоан Баков (17) – вокал и китара, Тодор Личев (17) – бас китара, беквокал, автор на песните, Иван Маринов (19) – барабани и Георги Земярски (17) – соло китара. Както MySound.bg вече огласи, те се превърнаха във фаворити на публиката и взеха участие в тазгодишното издание на "Плюс Фестивал".

Националният музикален конкурс се организира от D2 с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

Концертът в София се осъществи и със съдействието на Столична община.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички