Полети високо с Ритъмът на планината


Полети високо с Ритъмът на планината

3771

Петото издание на фестивала "Ритъмът на планината" предстои в Самоков на 19 септември.

В дневната програма (14.00 до 17.30 ч.) са работилници; активности, свързани с изобразителните и приложните изкуства; интерактивни игри, спортни дейности и театър. Музикалната част започва в 18.00 ч. и ще продължи до 22.00 ч.

Вход свободен.

Не очаквайте да видите кебапчета, люлки, сладоледи, балони, въртележки, пластмасови играчки и тем подобни, за които някой е решил да ви вземе паричките срещу билет. Ние продаваме и не препродаваме..., оповестиха организаторите - музиканти и артисти, ученици и младежи от Самоков, но най-вече близки приятели, които обичат да провокират различно мислене, да търсят положителна промяна в световете, които обитаваме... да правят нещата некомерсиално, по онзи, малко по-различния начин, и от сърце... Много, ама адски много ни се ще да видим онзи пламък в очите на големи и млади, когато се докоснат до изкуство, когато открият свой талант или осъществят идея, която са смятали за невъзможна. Това е и основната идея на "Ритъмът на планината", обясняват организаторите.

Те започнаха с малък младежки концерт през 2011, давайки възможност на местни таланти да излязат на сцена и да изразят себе си с музика. Без пари за плакати и реклама и едва успяха да покрият разходите за наем на сцена. През 2012 и 2013 към тях се присъединиха като доброволци много ученици, младежи, дори учители. Стана супер – разработиха материали, поканиха по-известни групи и с всяка година успяваха да привлекат повече хора за каузата. Това ги амбицира и от следващата година разшириха формата – от музикален фест, "Ритъм"-ът прерастна в голям арт фестивал. Бяха обособени няколко зони – изкуства (танци, занаяти, приложни и улични изкуства), спорт (игри и клубове) и музика (концерт, музикални работилници и улична музика).

Сред участниците във фестивала бе и едно от най-ярките имена на световната реге сцена – Jahcoustix, както и изпълнители от София и страната: Roots Rocket (Zafayah, Jammy Youth, Sen I), The Case, Yambadon, R.T.F., Скандау, YoungBBYoung, Shampagne Gang, Trion, асоциация "Родители", Младежки парламент - Плевен, Младежка мрежа "Мегафон" и фондация "Еко общност", а местната сцена бе представена от Liberty Crew, Boar, Sheezy, Kik Vissions, Capone, Baggy, Katty, Boyan, МТС, G.O.P., B.F, Son, Най-долната група, Flamboura, Alice Kane, Frappe, Samokov 365, Си Комерсиал, канал Рила и много  други.

www.facebook.com/ROTMSAMOKOV

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички