Глезят Ерос Рамацоти с италиански специалитети в София


Глезят Ерос Рамацоти с италиански специалитети в София

3891

Ерос Рамацоти не е известен като претенциозен изпълнител.

За престоя си в родината ни преди концерта в зала "Арена Армеец" на 26 септември, италианската мегазвезда е поискал единствено да разгледа София, след което да похапне от най-добрите италиански специалитети в столицата. Естествено, като всеки италианец, Ерос няма да изневери на родната си кухня.

Със задачата да впечатли известния си сънародник ще се заеме шеф-готвачът Марко Лукиари (на снимката) от популярния италиански ресторант в сърцето на столицата Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi. Едва 29-годишен, той оглавява кухнята на заведението след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания. Изборът не е никак случаен, защото той е специализиран в ястия от сърцето на италианското гастрономическо изкуство - родното място на пицата и моцарелата Неапол.

Шеф Лукиари обещава да впечатли Ерос с меню от три части, в което традиционните италиански вкусове ще срещнат модерна трактовка и щипка креативност. Най-продаваният италиански изпълнител за всички времена ще опита телешки стек "Фиорентина", приготвен по специална рецепта, ньоки с песто дженовезе, сметана и орехи и един от най-вкусните десерти в заведението - панакота по неаполитански. Кариерата на Марко Лукиари тръгва от Неапол, където завършва специализирано готварско училище и започва първата си работа. По-късно заминава за Австралия, където прекарва две години като главен готвач в престижен италиански ресторант. Пътят му продължава в Египет, няколко ресторанта в Италия и Лондон. Вкусът към приключенията го води и в България, където остава най-дълго до момента.

Концертът на Ерос Рамацоти в София се провежда под патронажа на Посолството на Република Италия в Република България и с подкрепата на Италианския културен институт в София. Обявеният за най-успешен италиански изпълнител на всички времена получи подкрепата на собствената си държава за концерта в у нас. Шоуто, което ще взриви "Арена Армеец", се провежда под патронажа на Посолството на Република Италия в България. Радостни от факта, че емблемата на италианската музика ще идва у нас, от Посолството и Италианския културен институт подкрепиха с готовност събитието, за да може то да се проведе под тяхната егида. На 26 септември Рамацоти ще изпълни най-големите хитове от началото на кариерата си до днес, както и песните от новия албум "Perfetto", който веднага след излизането си през май оглави класациите на 24 държави по цял свят.  Организаторите призовават феновете да се придвижат колкото се може по-рано в деня на концерта.

Входовете на "Арена Армеец" ще бъдат отворени точно в 18.30 часа. Паркингът пред залата ще бъде на разположение на феновете до изчерпване на местата. Допълнително ще бъдат осигурени и по едно от платната на бул. "Асен Йорданов".

Шоуто ще започне точно в 20.00 часа като няма да има подгряваща група или изпълнител, така че е препоръчително всички притежатели на билети да са заели местата си до тогава. Официалният мърчандайз на Ерос Рамацоти за всички фенове ще може да бъде закупен от гардеробите на B0 и B1.

Забранено е влизането в залата с храни и напитки, професионални видеокамери и фотоапарати, аудиозаписващи устройства, оръжие, всякакви остри и опасни предмети като ножове, чадъри и т.н., стъклени бутилки, преносимо лазерно оборудване. Внасянето на алкохол, опиати и наркотични вещества на територията на концерта е забранено. Посетители с неадекватно поведение няма да бъдат допускани и няма да им бъде възвърната стойността на билета. На лица под 18 години алкохол няма да се продава.

Малолетните и непълнолетни лица под 18-годишна възраст ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и попълнени от него 2 броя декларации. Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ редовен билет. Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18-годишна възраст трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която може да изтегли от ТУК. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години.

Единият екземпляр се оставя на охраната при влизане, а вторият остава в придружителя, в случай че бъде поискана за повторна проверка. Във връзка с мерките за сигурност и безопасност препоръчваме да носите с вас и лични документи - копие на акт за раждане на детето, ако то е под 14 години или неговата лична карта, ако то вече е навършило тази възраст. Целта е удостоверяване на самоличността на детето и неговата възраст. За да избегнете това може да представите предварително нотариално заверена декларация. На концерта няма да бъдат допускани малолетни и непълнолетни лица под 18-годишна възраст без придружител. Мерките са съобразени със законодателните разпоредби в България.

Следете официалната страница за концерта във Facebook за всичко най- любопитно около гостуването на Ерос Рамацоти в България:
www.facebook.com/ErosLiveInSofia.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички