Баронът на техното Dave Clarke ще кърти в София


Баронът на техното Dave Clarke ще кърти в София

3673

Един от ветераните на електронната сцена Dave Clarke ще покори София с безпощадни техно звуци по покана на EventEase.

Сетът на именития диджей и продуцент е в новата алтернативна локация за ъндърграунд събития – ДНК.
Dave Clarke е диджей с анархистична жилка и пънк в душата, който си печели многозначителния артистичен псевдоним Барон на техното. Той е един от основоположниците на електронната музика, но стилът му включва звуци извън традиционното техно, повлиян от рок легенди като Nick Cave и Savages, както и пънк и готик иконите Bauhaus. Саундът му може да бъде определен като безмилостно завладяващ, а сетовете - изчистени и с примеси на хип-хоп бийтове и какво ли още не, с които той промени представите за това как могат да звучат техното и електронната музика като цяло.

"Мъжът в черно", родом в Брайтън, се подвизава в един от парти спотовете на Европа Амстредам в момента. Дете на отдаден на технологиите баща и диско/соул майка, за Dave от самото начало е бил наясно, че ще има забежки към микса от двете, а именно - набиращата по онова време популярност електронна музика. Бунтар още от малък, Dave не признава граници и правила и от самото начало загатва за анархичното си поприще, което затвърждава и в своите музикални проявления на по-късен етап.

Дебютният му рилийз "I Like John" излиза в каталога на култовия лейбъл XL през 1990, когато Dave се появява под "деликатния" псевдоним Hardcore, с който започва да гради име на един от най-сериозните играчи на сцената, създавайки собствения си музикален лейбъл Magnetic North две години по-късно. Следват емблематичните записи "Alkaline 3dh" и трилогията "Red" (част от престижната класация All Time Techno Top 100), които го изстрелват към висшата лига музикални продуценти на електронна музика.

Малко след това се появява дебютният му самостоятелен албум "Archive One" с елементи на брейкбийт и електроника, които по това време са абсолютен феномен. Двойният диск "World Services" е обявен от престижната музикална онлайн платформа Resident Advisor за Топ 10 микс компилации на 21 век. За последните 20 години Баронът на техното има редица суперуспешни албуми, EP-та, ремикси. Dave не спира развитието си и в още една насока – той е редовен резидент диджей в едни от най-популярните техно клубове, сред които Fabric (Лондон) и Berghain (в електро-столицата на ЕвропаБерлин) и фестивалите Lowlands, Glastonburry, Tomorrowland и др.

След няколкогодишна пауза в продуцирането на тъмни електронни звуци Dave отново е тук, създавайки музика с партньора си Mr Jones (Jonas Uittenbosch) под името _Unsubscribe_, както и продуцирайки самостоятелни рилийзи. Той споделя, че още обича да "диджейства" по нощните клубове, но се опитва да запази баланса между създаването и пускането на музика, за се отличи с нещо повече сред останалите на международната електронна сцена.

Билети - в продажба в магазин "Яко" и разпространителската мрежа на Eventim на цени от 15 и 20 лв. ДНК е срещу фонтаните на НДК, 1-во ниво.

Следете събитието на: https://www.facebook.com/events/833524220069559/

Линкове:
Dave Clarke Official YouTube channel:
https://www.youtube.com/user/DaveClarkeOfficial
Dave Clarke Official SoundCloud channel:
https://soundcloud.com/dac

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички