Папа Франциск издава албум през ноември


Папа Франциск издава албум през ноември

3520

Папа Франциск издава албум с проповеди на различни езици - италиански, английски, испански и португалски, акомпанирани от съвременна поп и рок музика, а и грегориански песнопения. Композитори са именитите Don Giulio Neroni и Tony Pagliuca от прогресив рок бандата Le Orme.

Премиерата на диска "Wake Up!", получил одобрението на Ватикана, е на 27 ноември. В същия ден излиза и вторият студиен проект на британската инди поп формация The Vamps, носeщ същото име, оповeсти сп. Rolling Stone. Пилотният сингъл, дал заглавие на проекта, бе анонсиран през август

Самият папа не пее в албума. 11-те пиеси са част от най-докосващите душата речи на Светия отец, негови молитви на теми като околната среда, мира, човешкото достойнство и други. Едно от изпълненията е енциклика (папско послание с програмен характер). Продуцентът Дон Джулио Нерони обяснява, че  се е постарал звукозаписът да бъде верен на личността на Франциск – папа на диалога, отворените врати и гостоприемството.

"Забавно е наистина, смешно, но и страхотно. Дори не знаехме, че папата ще издава нещо. Да е със същото име и да излезе в същия ден, е невероятно", коментира 21-годишният китарист и вокалист на Дъ Вампс Джеймс Макви (James McVey).

Папа Франциск в на визита в САЩ в момента. Той бе посрещнат на летището във Филаделфия с оркестър, който изпълни световноизвестната мелодия "Gonna Fly Now" от филма Rocky с участието на Силвестър Сталоун.

Отецът, роден като Хорхе Марио Берголио, оглави римокатолическата църква през 2013. Предшественикът му Бенедикт XVI заклейми рок музиката като дело на Сатаната. Гостувалият и у нас Йоан Павел II обаче се качи на една сцена с Bob Dylan по време на концерта на барда в Болоня, Италия, през 1997 година.

Чуй първия сингъл от албума "Wake Up! Go! Go! Forward!" ТУК

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички