Дидо (D2) и Веселин Плачков тестваха реалността на Questomania


Дидо (D2) и Веселин Плачков тестваха реалността на Questomania

3834

Две звезди – рок идолът и вокалист на групата D2 Дидо, и актьорът, изиграл Апостола във филма "Дякон Левски" Веселин Плачков, "изчезнаха" от София за час и се потопиха във фантастичната реалност на една от стаите на новата и атрактива real-life escape room игра Questomania, намираща се на улица "Пиротска" 20 в София.

Прекрачили прага на къщата на Questomania, звездите трябваше да тестват логическото си мислене, съобразителността си, умението си да се справят в стресови ситуации и своя интелект, решавайки цял куп пъзели и загадки, разшифровайки сложни кодове, боравейки с високотехнологични механизми, откривайки тайници и скрити предизвикателства.

Двамата бяха натоварени с нелеката мисия да преминат през редица тайни помещения, успешното измъкване от които зависеше само и единствено от собствените им възможности, съобразителност и умение да действат като екип.

Популярните мъжкари успяха да се справят с предизвикателството за по-малко от 60 минути, като "се завърнаха в реалността" повече от развълнувани и доволни. "Изживяването беше жестоко! През цялото време ми беше суперзабавно. Questomania е нещо, което много бързо те кара да стимулираш мисловните процеси и логиката си", сподели Дидо. "Чувството е все едно влизаш в компютъра игра, но е много по-хубаво, защото влизаш в играта физически и напълно реално. Аз съм човек, който много обича физическата дейност: обичам да скачам, да се катеря, и този тип забавление ми допадна много – хем играеш, хем го правиш фактически – с тялото си. Натискаш бутони, влизаш в тайници, откриваш ключове... Страхотно е!", поясни музикантът. "В началото, когато влезеш, е наистина странно – попадаш в една реалност, която е напълно различна от познатата ти. Трябва ти известно време да се аклиматизираш, но след това играта тотално те завладява и ти се вкарваш във филма – буквално! Страхотно е измислено, наистина, такова нещо не бях преживявал!", сподели Веселин Плачков и допълни, че като актьор, декорите са му били изключително интересни – "Наистина влизаш в друго измерение".

Дидо и Веско, които изиграха една от стаите на Questomania – "Портал", се заканиха да се завърнат отново в къщата, за да тестват способностите си и във втората – "Тайните на професор Линд". Двамата споделиха, че очакват с огромно нетърпение и най-новата, трета стая, наречена "Демон", която ще постави на изпитание лимитите и на най-смелите почитатели на хорър-жанра и която предстои да бъде отворена тази есен.

За Questomania:

Questomania е уникална високотехнологична игра от т.нар, тип real-life escape room games. Това е нов вид забавление, което бързо набира популярност в цял свят,заради иновативната идея за пренасяне на света на класическите компютърни куест игри стил escape the room в реалността. Questomania е идеалното средство да избягате от рутината, да изпитате напълно нови усещания и да излезете извън обичайната рамка. Ще се потопите в един уникален сюжет и ще влезете в кожата на герой от фантастичен филм или компютърна игра, като в даден момент е възможно дори да забравите кой сте в действителност. Questomania притежава всички интересни елементи на компютърните игри – фантастичен интериор, различни загадки и ребуси, няколкоразлични "нива", в лицето на различните стаи, през които преминават играчите, като всичко това се случва в реално пространство с материални обекти. Която и от стаите да изберете,задачата ви се свежда до това да се измъкнете от помещението, в което сте заключени.За целта от вас се изисква да използвате намиращи се в стаята различни предмети по най-изобретателния начин, да ги комбинирате, да откривате скритите ключове и подсказки, да разшифровате съобщенията, да отваряте сейфове, да решавате загадки и пъзели. Но побързайте, времето е ограничено! За да завършите играта имате само 60 минути.

Видео с участието на Дидо и Веско:
https://www.youtube.com/watch?v=x280hKtVdsA&feature=youtu.be

Questomaniaсе намира в София, на улица "Пиротска" 20.

Посетете сайта на Questomania: http://questomania.bg
И следете всички новости във Facebook страницата:

https://www.facebook.com/questomania.bg?fref=ts

Телефон за резервации: +359 899 901 239

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички