Живко Петров с премиера на After 4 в Пловдив


Живко Петров с премиера на After 4 в Пловдив

4312

Пианистът Живко Петров ще направи премиера на първия си класически солов албум "After 4" в залата на Радио Пловдив от от 19.00 ч. на 7 октомври.

Както MySound.bg вече информира, събитието ще открие афиша на петото издание на "Камерна сцена Пловдив".

Дискът излезе след дългогодишна музикална кариера на маестро Петров в областта на поп и джаза и е неговият съвременен прочит на класическата музика. Десетте оригинални пиеси въплъщават идеята, че винаги нещата се случват, дори и след 4 десетилетия работа, след 4 месеца творческо вдъхновение, след споделяне между 4-ма съмишленици, след 4 чаши чай, след пътуване из 4-те посоки на света, вдъхновени от 4-те най-важни неща: Любовта, Равновесието, Свободата и Mисълта. Това е музика, която носи в себе си огромен позитивен заряд, движен от таланта на един от най-добрите ни съвременни музиканти.

"After 4" излиза в изключтелно интензивното и плодотворно за Живко Петров начало на 2015, в което издава 2 нови албума ("After 4" и "Between Тhe Worlds"), турне в Канада с триото JP3 и концертна обиколка у нас в подкрепа на "Between Тhe Worlds".

Живко Петров е сред най-успелите наши композитори. Работи непрекъснато с Белослава, Васко Василев, Йълдъз Ибрахимова, Милчо Левиев и Вики Алмазиду, Лили Иванова, Камелия Тодорова, Хилда Казасян и други. През 2003 на благотворителен концерт в Royal Albert Hall в Лондон свири с изпълнители като Сара Брайтман, Дзукеро, Мелани Блат и Омар Фарук.

Носител е на множество награди, сред които и "Кристална лира" за най-добър джаз музикант на 2005. Създател е на джаз триото JP3, в което участват Веселин Веселинов-Еко на контрабас и Димитър Семов на барабани.

Традиционен домакин на концертите от "Камерна сцена Пловдив" е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от община Пловдив.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички