Представят програмата Мениджмънт на музикалните индустрии


Представят програмата Мениджмънт на музикалните индустрии

6109

Информационна среща с екипа на магистърската програма "Мениджмънт на музикалните индустрии" ще се проведе в 48-ма зала на НМА "Проф. Панчо Владигеров" от 17.00 ч. на 7 октомври (сряда).

Курсът със своите лекционни и практически модули дава познания в областта на музикалните стилове и жанрове (класика, поп, джаз, рок, фолклор, уърлд мюзик и т. н.), открива възможности за овладяване на ръководни умения и установяване на сериозни професионални контакти. Целта е създаване на компетенции, свързани с планиране, финансиране, организация, анализ и оценка на музикални събития, институти и фестивали.

Магистратурата предлага:

Иновативен образователен модел с баланс между лекционната и приложната части на програмата;

Преподаватели от водещи висши училища и практици в съответните области;

Скъсяване на дистанцията между студентската скамейка и работното място;

Широки познания за бизнес-моделите у нас и по света по жанрове, видове, социален и икономически статус;

Практически познания и срещи, които Google не може да осигури.

В процеса на обучение всеки може да си отговори на въпроси като: Що е продуцент и как да защитя своите права? Каква е правната и финансова рамка на музикалния бизнес? Какво е трудов и граждански договор? Какви са данъците за музикантите? Къде и колко мога да спечеля със защита на проект? Как да изградя артистичната си кариера и да направя своя фирма? Що е PR и маркетинг и какви комуникационни умения трябва да имам? Какви са музикалните организации у нас и по света и как мога да се впиша в тях?

Магистратурата може да постави началото на солидна кариера в океана на българския и световния музикален бизнес в професии като: артистичен мениджър и музикален предприемач, издател, продуцент, консултант и администратор, промоутър и организатор на фестивали, концерти, конкурси и др., експерт в музикалния маркетинг, връзките с обществеността,  рекламата, управлението на проекти и други.

Преподаватели: Анди Палиева, Горица Найденова, Десислава Стойчева, Емилия Коларова, Здравко Петров, Иван Вълков, Любов Костова, Любомир Кутин, Мануела Бончева, Маргарита Гигова, Минко Велков, Момчил Георгиев, Светла Матеева, Христо Христозов.

Практикуми се провеждат в: Министерство на културата и Национален фонд "Култура", НДК, Класик и Джаз FM, Националната опера и Музикалният театър, Нов симфоничен оркестър и БНР, "Музикаутор" и "Профон", "Алма Матер", общинските културни институти и т. н.

В партньорската мрежа на програмата са включени: Българската фестивална асоциация, "Жокер Медия", чуждестранните културни институти в София, Loud Concerts, Fusion Embassy, Messechina Music, A to JazZ Festival, Sofia Rocks, Institut International des Musiques du Monde (France), GoodBad News (Belgium), Visa For Music (Maroc), Wildner Records (Germany) и други.

Срещата, която ще продължи между 60 и 90 минути, е с вход свободен и ще се проведе на чаша вино.

Ръководител на програмата: ас. д-р Момчил Георгиев
momchil_georgiev@yahoo.com

Координатор на програмата: доц. д-р Мануела Бончева
boncheva_manuela@abv.bg, тел. 0889097515

НМА "Професор Панчо Владигеров" е на булевард "Евлоги Георгиев" 94.

Съдържание на програмата тук:

http://nma.bg/bg/f38b1b

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички