Оратница с втори албум и нов член


Оратница с втори албум и нов член

4025

Премиерното представяне на втория студиен албум на акустичния етно-фюжън квартет Оратница - "Фолктрон", ще се състои в Mixtape 5 от 21.00 ч. на 9 октомври (петък).

Групата ще разтърси столичния клуб със своята запазена марка - иновативна смесица от български фолклор и модерни жанрове (дъбстеп, дръм-ен-бейс, трап, хип-хоп), изпълнени на екзотични инструменти – български тъпан и кавал, перуански кахон, и австралийско диджериду.

Името на новия албум на Оратница е неслучайна игра на думи, преплитаща в себе си духа на традициите с електронния отзвук на модерните стилове. Фолктрон е свободна частица, попаднала в нашия елетронизиран и роботизиран свят, която кара материята да трепти в необичайни за вселената ритми. Тя осъществява сливането между изпълнител и слушател в едно музикално цяло, с висока проводимост на фолктронни електрони.

Концертът ще бъде открит от фолклорното дуо Христина Белева и Петър Миланов, чийто проект е нетрадиционно виртуозно съчетание на класическа китара с гъдулка. Музикалната температура ще остане гореща цяла нощ, защото за доброто настроение с интересни етнофюжън селекции ще се погрижат не един, не двама, а четирима диджеи - DJ Dharba, DJ Invoke, Lazy Face Selector и DJ Popa.

Оратница ще представи новото си лайв-шоу, конструирано специално да носи максимална наслада от живото клубно настроение, в което само в последната година се потопи публиката в множество европейски държави – от Русия и Унгария, до Белгия, Холандия и Великобритания. Тази година Оратница записаха поредно участие на най-големия фестивал за балканска култура в БрюкселBalkan Trafik, най-голямата европейска борса за музика EurosonicNoorderslag в Грьонинген и на най-големия уърлд мюзик фестивал в Германия - TFF Rudolstadt, където изнесоха 2 концерта пред над 5 000 души.

Към премиерата ще се присъединят и гост-музикантите Александър Деянов-Skiller (бийтбокс), Илияна Найденова (вокал), Пейо Пеев (гъдулка), Петър Янев (каба гайда), Магдалена Пèтрович (чело) и други. Специалният гост на концерта обаче ще остане тайна до самата изява, когато бандата ще представи новия си член, който е с тях вече няколко месеца.

"Фолктрон" излиза три години след едноименния дебют на бандата, който се радва на широка публика и невероятни отзиви както у нас, така и зад граница. Благодарение на иновативния си стил, момчетата върнаха фолклора в дискотеките в България и изградиха мост на младото поколение с богатството на българската традиционна музика. А иновативната им смесица с нови жанрове плeни и публиката в чужбина – от създаването си групата беше поканена над 50 концерта и турнета в Европа и Азия.

След столичната премиера албумът ще бъде представен и в няколко други български града – Русе, Варна, Велико Търново и Пловдив, а на бандата предстоят участия в Румъния, Финландия, Полша и САЩ, както и премиера на нов видеоклип в следващите месеци.

Билети за събитието: Ticketlogic.bg и на място.

Оратница: http://www.oratnitza.org/ и на https://www.facebook.com/oratnitza

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1196655137027054/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички