Четвъртото издание на поетичния конкурс Непознати улици започна


Четвъртото издание на поетичния конкурс Непознати улици започна

3790

Четвъртото издание на националния поетичен конкурс "Непознати улици", организиран от Мария МутафчиеваМери, Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас и Румяна Емануилиду – журналист, писател и представител на издателска къща "Знаци", започна.

В изявата могат да участват ученици от цялата страна от VII до XII клас включително. Те изпращат по три свои стихотворения на свободна тематика на сайта на ГПАЕ "Гео Милев": http://gpaeburgas.org/MARY/ Срокът до края на октомври.

"Идеята за националния поетичен конкурс се появи след издаването на моите собствени ученически стихове в книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – "Непознати улици". И ето, вече провеждаме четвъртото му издание. Вярвам, че има млади хора, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли със света! Срещата с пишещите деца на България е едно от най-вълнуващите и чакани приключения за мен през последните години. Гордея се с тях и с всичко, което постигат! Първите три издания на конкурса "Непознати улици" бяха много силни, вдигнахме високо летвата. Имаме много талантливи победители като Златена Божкова от Добрич, Виктория Маринова, Георги Георгиев и Цветелина Йовчева от Бургас, Дафин Козарев от Русе, Мартина Друмева от Сливен… Очаквам с нетърпение стиховете на всички, тръгнали по "непознатите улици" на творчеството!", разказва Мери.

"Заедно с издателска къща "Знаци" и гимназията с преподаване на английски език "Гео Милев" – Бургас, ги каним да изпратят до 31 октомври по три свои стихотворения! Аз, Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете и ще отличим първенците през ноември", допълва фронтдамата на Мери Бойс Бенд.

Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса - на:

http://gpaeburgas.org/MARY/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички