Двудневен Voodoo Rhythm празник


Двудневен Voodoo Rhythm празник

3644

Човекът-оркестър от Нанси, Франция, King Automatic (Voodoo Rhythm Records), пристига отново у нас за изява в афиша на Alarma Punk Jazz.

Както MySound.bg вече оповести, шоуто на King Automatic & His One Man Concert Orchestra ще се състои в B-Side на Mixtape 5 от 19.00 ч. на 16 октомври, петък.

Билети в "Дюкян Меломан", Ticketplus и Eventim: 17 лв., на входа: 20 лв.
http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=350
http://www.eventim.bg/bg/bileti/king-automatic-sofia-club-mixtape-5-409756/event.html

Готови ли сте за рок-ен-рол? Многоръкият King Automatic, когото гледахме в София точно преди две години и който фактически беше първият артист на легендарния швейцарски примитив рок-ен-рол лейбъл Voodoo Rhythm Records, изнасял някога концерт в България, идва отново с програмата от новия си албум "Lorraine Exotica" (четвърти за музиканта в каталога на Voodoo Rhythm за последното десетилетие).

Дискът е естествен оксиморон още в заглавието си – Lorraine (Лорен или Лотарингия), който е доста индустриализиран, според самия King Automatic е най-неекзотичното място на света. Посредством претопяването в пещта на дяволската музика обаче от "Lorraine Exotica" се е получил доста интересен пъзел, в който има и блус, и рокабили, и траш, и калипсо, че и френски шансони от 1885, претворени в рок-ен-дрол. Има и мрачна бригадирска балада ("All Crossed Out In Red"), посветена на прародината (бабата и дядото на King Automatic са от Лвов, Украйна, страна, която музикантът посети за пръв път веднага след концертите си в София и Русе преди две години, сиреч, непосредствено преди настоящата ситуация там).

С King Automatic ще бъдат призовани и духовете на Ramones и The Cramps, а защо не и самия Дявол. С щипка Джери Лий Луис, Kraftwerk, Баланеску, ямайски, бибоп- и западноафрикански ритми и какво ли още не в един потресителен пънк-блус-рокабили-траш спектакъл, по-добър дори от този, който имахме в рамките на десетия юбилеен "Аларма Пънк Джаз Фест" преди две години.

Един от Топ 10 артистите на европейската one man band рок-ен-рол сцена, Джей, познат в миналото като барабанист на легендарната френска пънк банда Thundercrack, a от десетина години основно с името King Automatic композира, пее и свири (на поне три инструмента едновременнo) песни, в които се мяркат каубои от Чернобил, Доктор Джекил и Сестра Хайд, Бъди Холи, вампири-диабетици (и някои вампирки от Барселона) и черни кадилаци – светът на този оригинал съдържа всички задължителни съставки, за да ни пренесе в един паралелен свят, зловещо напомнящ атмосферата на разказа "Дяволският оркестър" на Стивън Кинг. Тук обаче оркестърът не само се дирижира, но и на практика се състои от един човек. Седнал зад барабаните с клавир, китара и хармоника, Джей сам постига звука на рок-ен-рол-комбо и то не само технически, но и емоционално. След този концерт определено няма да сте същите! Напук на британско-американската максима, че французите не разбират нищо от рок-ен-рол.

Повече информация:
https://www.facebook.com/alarmafest
https://www.facebook.com/events/1013876221990428
https://www.facebook.com/King-Automatic-163328983714031
http://www.gocitizen.net

You Tube:
https://www.youtube.com/watch?v=Xtmazb5fqPU
– "Plan B (Adopt ALap Dancer)"  from "Lorraine Exotica" (2015)
https://www.youtube.com/watch?v=7Q3M7pu5doA King Automatic @ Alarma Punk Jazz (Sofia, October 2013)

Вратите на B-Side на Mixtape 5 отваряj за публика в 20.30 ч., концертът ще започне в 21.30 ч. и ще се предава пряко по програма "Христо Ботев" на БНР. Вечерта ще продължи с афтърпарти с музиката на Voodoo Rhythm Records в клуб Neu Berlin на улица "Султан тепе" 18 .

Следващия ден - 17 октомври, в 19.00 ч. – Alarma Punk Jazz организира в Чешкия център заедно с кинофестивала Sofia Biting Docs прожекция на филма за Voodoo Rhythm Records "Вуду ритъм: The Gospel Of Primitive Rock’N’Roll" – документална лента на германеца Марк Литлър с участието на създателя на лейбъла Reverend Beat-Man (който също беше тук миналия октомври), King Khan & The Shrines, The Dead Brothers и други знакови личности от света на примитивния рок-ен-рол, с което се оформя цял двудневен Voodoo Rhythm-празник.

Официален медиен партньор и на двете събития е Go Citizen.
http://bg.sofiabitingdocs.com/vudu_ritam_sofia_biting_docs_2015.html

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички