Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Джо Сатриани в София: Crazy Joey, Satch Boоgie


Джо Сатриани в София: Crazy Joey, Satch Boоgie

3604

Над два часа продължи концертът, който китарният виртуоз Джо Сатриани изнесе по случай рождения ден на Z-Rock в зала 1 на НДК на 11 октомври.

Шоуто, организирано от Loud Concerts, бе част от обиколката The Shockwave Тour в подкрепа на актуалния албум  "Shockwave Supernova".

Преди маестрото да настърви струните, публиката аплодира  блус китариста Dan Patlansky, който представи интригуващ 40-минутен сетлист. Естествено, това беше само началото - всички чакахме самия Професор Сач, както наричат виртуоза на жицата. Скоро той се появи с Marco Minnemann (барабани) и Bryan Beller (бас) - членове на супергрупата The Aristocrats, и Mike Keneally (китарист, кийбордист, вокалист и композитор) - дългогодишен съратник в записите на албумите на Сатриани, а и в неговите концерти, но придобил популярност още от работата си в тур бенда на Франк Запа. "Най-добрият състав, с който съм работил някога!",по думите на самия Сач. Всяка композиция в концептуалния диск "Shockwave Supernova" разказва история от гледните точки на Shockwave и на самия китарист. Истории за живота, любовта, за трагедии или екстаз, за вглъбяване или метафизическа криза, но отворени да бъдат разчетени и чути от слушателя по негов си начин.

И така, започна се! Събитие, което трудно може да бъде изразено с думи. То се самоописа с музика! Китариадата бе открита с пиесата, дала заглавие на новия диск, от който прозвучаха още "Butterfly Аnd Zеbra", "All Оf My Life" и "Goodbye Supernovа".

Джо сподели, че времето в София било много приятно за разходка. Трудно е да се опише подобно нещо - сякаш наистина част от космоса беше дошъл на гости. Различните като настоение и енергия, излъчващи се от музиката, импресии, сякаш следваха един хармоничен ритъм. Малцина са в състояние да предадат такава емоция само с китарата си, да накарат залата да притихне, а секунди по-късно да избухне пак. Дори барабанното соло беше много изискано и получи заслужени аплодисменти. А по-късно Сатриани отправи предизвикателство към  басиста и клавириста, като последователно свириха едни и същи мелодии с различните инструменти. Изобщо, "Strange Beautiful Music", ако си послужа с името на албума му от 2002.

В репертоара на знаменития гост бяха още композиции, заглавни за знаковите му проекти "Not Of This Earth" (1985), "Surfing With The Alien" (1987) и "Crystal Planet" (1998), както и шедьоврите "Flying In A Blue Dream", "Ice 9", "Satch Boоgie", "Crazy Joey" и "Big Bad Moon", която пиеса Сатриани представи със собствения си глас по време на биса.

...Остана време само за истинско довиждане. И още аплодименти. След потапянето ни в този различен свят в неделната вечер, доставила завладяваща емоция на тези, които имаха уши да чуят.

А, като казах уши - щом не се бях замислил за качеството на звука, значи е било добро :) Снимки - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички