Бурни аплодисменти и първо място за хор Космическите гласове


Бурни аплодисменти и първо място за хор Космическите гласове

3963

Хор Космическите гласове с диригент Ваня Монева (на снимката) се завръща триумфално от Мюнхен след победа в престижния хоров конкурс в света Let The Peoples Sing ("Нека пеят народите").

Брилянтните изпълнения на момичетата заслужиха бурните аплодисменти на публиката и международното жури. Както MySound.bg извести, надпреварата се състоя в Първо студио на Баварското радио в Мюнхен на 11 октомври.

"Нека пеят народите"е международен хоров конкурс, организиран от Еврорадио. Провежда се на всеки две години от 1961 насам, когато е основан от BBC. След тежък селекционен процес жури от специалисти избира до 9 финалисти от държавите – членки на Еврорадио. Хоровете се състезават в три категории – детско/юношески, възрастни и т.нар. "отворена категория" за състави, които изпълняват музика в различен стил – фолклор, джаз, госпъл и др.

Тази година в надпреварата участваха състави от Дания, Румъния, САЩ, Австрия, Германия, Швеция, Великобритания и Латвия, а измежду 7-членното жури впечатление правеше представителят на Ватиканското радио. Финалът беше излъчен пряко онлайн с видео и по всички радиостанции, членове на Еврорадио.

Космическите гласове представи България с "Дилмано, Дилберо" (аранж. Красимир Кюркчийски) и "Мехметьо, севда голема" (аранж. Иван Спасов). Несъмнено изпълненията на българския хор силно развълнуваха и възхитиха публиката и журито, които дълго не спряха да ги аплодират.

Диригентът Ваня Монева и момичетата ѝ получиха признанието на всички в залата и заслужено си тръгнаха с първата награда в своята категория.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички