Безкраен сайко джем с Tales From The Sleeping Land


Безкраен сайко джем с Tales From The Sleeping Land

4844

С няколко думи – всички, които очаквахме американските психари The Myrrors да ни отнесат на разноцветен трип в отвъдното, ще трябва да доживеем по-добри времена, тъй като пътно-транспортни неволи препънаха музикантите в Италия. Wrong happening!

С това лошите новини от Mixtape 5 на 13 октомври приключиха.

Като единствена останала банда в афиша, TFSL (Tales From The Sleeping Land) представи инструменталния сайкъделик в неговата единствена, първична форма, която се разтича като живак през времето и пространството. Джем сешънът, който се заформи с десетина различни музиканти, беше само парченце от пъзела на тази специална музика, който се реди от известно време.

Напоследък сайкъделик сцената е толкова ъндърграунд, че направо е като един малък отбор от съмишленици. Толкова е малка, че музикантите и феновете са едно и също и усещането е все едно всички участват в създаването на обща тайна, която се движи под повърхността.

Никой не може да обясни какво толкова има в тази музика без никакви корени у нас. Нито как така тя захвана достатъчно силно, че от нищото се появиха дори няколко местни групи. По някакъв начин тя направи единственото правилно нещо - промуши се под оградата, провря се между радиовълните, пропълзя през интернет източниците, докато се самозахранваше сама през цялото време.

Малцина въобще знаят, че я има. Но те са винаги там, където тя звучи и в момента това едно от най-истинските неща, които въобще се случват в бг музиката. Най-доброто е, че не всеки я открива, но веднъж влязъл, вече няма измъкване от отбора.

Тази музика в момента звучи от празното пространство, а сцената се разраства от нищото и чувството от това е най-близкото възможно до първичния извор на рока.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички