Оратница на турне с Фолктрон


Оратница на турне с Фолктрон

5149

Над 1 000 души, бисове, много гости и емоции – така премина премиерата на "Фолктрон", втори студиен албум на акустичния етно-фюжън квартет Оратница.  

Групата, която вкара българския фолклор в дискотеките и популяризира България с десетки концерти на няколко континента, представя диска с клубно турне в Русе (14 октомври), Варна (15 октомври), Велико Търново (16 октомври) и Пловдив (17 октомври).

Присъстващите на концертите ще могат да се насладят на новото лайв-шоу на бандата, конструирано специално за да носи максимална наслада от живото клубно настроение, в което само в последната година се потопи публиката в множество европейски държави – от Русия и Унгария, до Белгия, Холандия и Великобритания.

А бонус ще бъде и възможността феновете на концертите да бъдат сред първите, които ще се сдобият с физическо копие на "Фолктрон", при това – подписан от членовете на бандата. Всички ще могат да се снимат и с новия "член" на формацията Робомир – робот с традиционна фолклорна носия.

Албумът съдържа 9 нови песни и един ремикс от дръм-ен-бейс дуото High Roll, а специални гости в него са фолклорните майстори Петър Янев (каба гайда), Пейо Пеев (гъдулка) и Петър Миланов (тамбура), виртуозната челистка Магдалена Петрович, както и певицата Илияна Найденова (Кипри). Парчетата идват с тяхната запазена марка - иновативна смесица от български фолклор, забавни и шеговити текстове и модерни жанрове (дъбстеп, дръм-ен-бейс, трап, хип-хоп), изпълнени на екзотични инструменти – български тъпан и кавал, перуански кахон и австралийско диджериду. Видео от новия албум: https://www.youtube.com/watch?v=iD3o_zs3JkU

Оратница: http://www.oratnitza.org/ и на https://www.facebook.com/oratnitza


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички