Пинк Мартини с български симфоничен оркестър в НДК


Пинк Мартини с български симфоничен оркестър в НДК

3869

Български симфоничен оркестър ще участва в концерта, който американската група Пинк Мартини ще изнесе в зала 1 на НДК от 19.30 ч. тази сряда - 21 октомври.

Към "великолепната дванайсеторка" се присъединяват 8 цигулки, 4 виоли и 4 виолончела. Към този щрайх ще се прибави и феноменалният тромпет на един от най-известните и любими български артисти – Мишо Йосифов, за два часа музикално пътешествие и много настороение.

Популярната американска формация, свирила с над 50 големи оркестъра по света, е известна с факта, че обича да поднася изненади на своята публика. За концерта в София музикантите са избрали Мишо Йосифов, който ще изпълни заедно с тях всички любими песни на Пинк Мартини. Както MySound.bg вече огласи, той бе специален гост в европейското турне на бандата миналата година.
 
Основателят - пианистът Томас Лодърдейл, пристига за втория концерт на групата в България този път с оригиналната солистка – Чайна Форбс, с която през 1994 започват музикалната си авантюра, превърнала се в световен успех. Томас, пред когото тогава стои голяма политическа кариера, се отдава на първата си любов – пианото, и създава една от най-аплодираните в света американски формации за интелигентна, изискана и вдъхновяваща музика. Както казва самият Лодърдейл, с този бекграунд идваме в София, за да направим едно голямо парти на сцената и ще се радваме да видим как вашите хора пеят и танцуват по време на целия концерт. Пинк Мартини ще поднесе на зрителите си голяма порция позитивни емоции, артистичност на изпълненията, бляскава  изисканост, космополитност и жизнерадостна наслада, уверяват  от продуценската компания "БГ Саунд Стейдж", организираща събитието.

Музиката на Пинк Мартини е използвана  в много филми и сериали, сред които "Семейство Сопрано", "Западното крило", "Г-н и г-жа Смит" и други. Бандата има седем албума с милионни продажби - "Sympathique" (1997), "Hang On Little Tomato" (2004), "Hey Eugene!" (2007), "Splendor In The Grass" (2009) и "Joy To The World" (2010), "Gеt Happy" (2013), "Dream А Little Dream" (2014).

Билетите са в продажба в Билетния Център на НДК и в системата на Eventim.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=hYVR4Au5_0M

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички