Духовито: Sofia Fusion Fest 2015


Духовито: Sofia Fusion Fest 2015

3965

Многократните победители от фестивала "Гуча" в Сърбия – духовият оркестър на Кристиан Азирович, пристига отново в България специално за първата вечер на Sofia Fusion Fest .

Второто издание на събитието ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 на 23 и 24 октомври.

Колоритният духов състав е шампион и носител на престижната титла Pruva Truba Guce цели пет пъти от може би най-големия международен брас фестивал (с над 50 издания досега).

Така актуалната в момента група Оратница също ще се изяви в афиша на проявата. Както MySound.bg вече огласи, само преди броени дни момчетата презентираха чисто новия си албум "Фолктрон" пред стотици верни фенове в клуб Mixtape 5, който пък се оказа тесен за всички, желаещи да присъстват. Една от най-успешните родни етно-фюжън банди ще поеме ролята на хедлайнър във втората вечер, точно след ударния сет на Тъпани и гайди.

Билети - в системата на www.Tickelogic.bg (могат да се поръчат и по телефона) и партньорската мрежа. Пропуск за всеки от дните  - с цена 10 лв. (предварителна продажба), а на вход - 15 лв. Фестивалните вечери са с начален час 20.00ч.
 
ПРОГРАМАТА:

23 октомври

Древност и космос: формацията използва древни музикални инструменти за звуколечение и медитации.

Мерудия: реге фюжън банда, смесваща български мотиви.

Проект Зората: хип-хопът на MD Beddahа под съпровод на виолончело ще  върне присъстващите в позабравени, но актуални и днес стихове на Ботев, Вапцаров и Гео Милев.

Harry + EXo + Max: дъбстеп диджеят ЕХо от HMSU ще се включи с ударен сет с барабанист и китарист на живо.

Harlem Jazz: директно в парти джаза на Ню Йорк с Димитър Карамфилов, Росен Захариев, Петър Георгиев и Атанас Попов.

Kristijan AzirovicProject: добре познат у нас (след няколко весели самостоятелни концерта в София и Пловдив), а по слава и награди се нарежда до тези на Горан Брегович и Бобан Маркович.

Афтърпарти с DJ Lazy Face.
 
24 октомври

Happy Hang Friends: Hang е съвсем нов музикален инструмент, в който се коренят древните инструменти като индийския гатам, уду, тибетска арфа и др. В България не са изнасяни концерти с него досега.

Хор Кипри: с репертоар от български фолклорни песни в изцяло женски състав.

Влада Томова: "Балкански приказки" – акустичен проект с глас, китара, контрабас, кавал и гост-изпълнител от Иран, който свири на уд.

WakeЪп! Project: обединява музиканти и певици от ансамбъл Филип Кутев и оркестъра за народна музика на БНР, а и членове на група Булгара.

Тъпани и гайди: оригинални родопски гайди в съчетание с диджериду, кахон, тъпан и вокали - нетрадиционна фолклорна комбинация.

Група Оратница ще представи част от новия си албум "Фолктрон".

Линк към събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/515718951927280/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички