Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Квартет на Раймунд Хог в афиша на One Dance Week 2015


Квартет на Раймунд Хог в афиша на One Dance Week 2015

3754

Един от най-интригуващите хореографи на съвременния танц за всички времена – Раймунд Хог, в компанията на четирима изпълнители от световна величина, ще представи спектакъла "Квартет" в афиша на One Dance Week в Пловдив.

Проявата е в Дома на културата "Борис Христов" от 19.00 часа на 26 октомври.

Раймунд Хог е дългогодишен драматург на театъра на легендарната Пина Бауш. Носител е на многобройни отличия, между които Награда за хореография на Германия, Награда на критиката на Франция в категорията най-добър чуждестранен спектакъл, а авторитетно списание Tanz го обявява за Танцьор на годината.

"Чрез "Квартет" искам да говоря за живота и смъртта, за човешкия опит, който придобиваме, за връзките, които изграждаме, за различията. В този спектакъл успях да събера любимите си четирима изпълнители – Орнела Балестра, Марион Балестер, Емануел Егермонт и Такаши Уено, които са утвърдени имена на световната танцувална сцена и влагат своите специфични умения и поглед към съвременния танц, допринасяйки по този начин за качеството на спектакъла. Когато към тях се присъедини и японската изпълнителка Юта Ишикава, както и моят артистичен партньор Лука Джакомо Шулте, "Квартет" придоби завършен вид", обяснява хореографът.

Спектакълът е творческа колаборация между танцьори от Япония, Франция, Италия и Германия, които под вещия поглед на Хог създават танцово преживяване, в което умело се преплитат ситуации, движения, емоции – всички те продиктувани от личния им опит и културни особености, които те самите донасят със себе си на сцената.

В "Квартет", както и във всички свои спектакли, Раймунд изпълнява ролята на церемониал майстор, които умело ръководи случващото се на сцената. Неговото тяло, деформирано от заболяване в ранна детска възраст, подсилва ефекта от движенията на танцьорите, отваряйки съзнанието на зрителя за различието във всичките му форми. Спектакълът създава собствено време и пространство, в което детайлът е от изключителна важност, а всяка стъпка и всеки жест са педантично артикулирани от изпълнителите, погълнати от това, което правят. Хореографията се придържа към фиксирани последователности от стъпки и жестове, като правилото е те да не бъдат нарушавани, защото в противен случай действията ще загубят магическата си сила. Красотата на музиката опиянява, а танцът оставя отпечатъците си върху телата и душите на всички, които го съпреживяват.

Билети могат да бъдат закупени на цена от 10 лв. в мрежата на Eventim, а за онези, които искат да станат част от всички събития на фестивала, има специален пропуск по 40 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички